Efficiënte opslag van diepgevroren producten bij Foster Fast Food dankzij stellingen en VNA van Toyota

Foster Fast Food was op zoek naar een ruimtebesparende oplossing om zijn diepgevroren, gekoelde en niet-gekoelde producten efficiënt te vervoeren en op te slaan. Nadat het bedrijf al heftrucks van Toyota in gebruik had genomen, klopte het nu bij Toyota Material Handling aan voor een coldstore-VNA-truck en palletstellingen voor smalle gangen.

Feiten & cijfers

  • Bedrijf: Foster Fast Food
  • Locatie: Mechelen, België
  • Sector: Voedingsdistributiecentrum
  • Trucks: 1 reachtruck, 4 meelooppallettrucks, 10 handpallettrucks, 1 coldstore-VNA-truck
  • Stellingen: conventionele palletstellingen

Over Foster Fast Food

Sinds het bedrijf in 1985 werd opgericht, streeft Foster Fast Food ernaar de toonaangevende specialist te worden op het gebied van fastfoodconcepten. In 1996 verhuisde het bedrijf naar een magazijn- en kantorengebouw op het industrieterrein Mechelen Noord.  In 2002 werd Harry Van Hoof, de zoon van oprichter Maurice, de nieuwe eigenaar. Door superieure kwaliteit te leveren, heeft Foster Fast Food van meet af aan een uitstekende reputatie opgebouwd. 

Behoefte aan extra opslag voor diepgevroren, gekoelde en niet-gekoelde producten

Vanwege de toenemende vraag was een grotere opslagcapaciteit nodig.  Voor de bouw van zijn nieuwe magazijn in 2018 was Foster Fast Food op zoek naar nieuwe ruimtebesparende stellingen voor de opslag van zijn diepgevroren, gekoelde en niet-gekoelde producten.  Foster Fast Food was al tevreden over de Toyota-reachtruck die het bedrijf in gebruik had genomen en klopte daarom aan bij Toyota Material Handling.   Als aanbieder van totaaloplossingen ontwierp Toyota de inrichting van het nieuwe magazijn en leverde conventionele palletstellingen met 1078 palletlocaties in de vriesruimte, 87 locaties in de koelcellen en 248 pallets voor droge stoffen in de niet-gekoelde ruimte.

Geoptimaliseerd ruimtegebruik

Ruimte in gekoelde omgevingen is kostbaar en vereist een optimaal gebruik van de ruimte. Daarom stelde Toyota een smallegangentruck voor, de Toyota VCE150, in combinatie met palletstellingen voor smalle gangen. De coldstore-VNA-truck is voorzien van een volledig verwarmde cabine, zodat de chauffeur tijdens zijn dienst comfortabel kan werken. De Toyota VCE150 volgt het inductieveld rond een draad in de vloer. Dankzij de smallere gangen kunnen in de vriesruimte meer producten worden opgeslagen.

Alles-in-een-oplossing: heftrucks, stellingen, service

De serviceovereenkomst van Toyota omvat de pallettrucks, de reachtruck en de VNA-truck die de goederen laden en lossen, vervoeren en stapelen.  “We zijn bijzonder blij met Toyota als onze partner voor stellingen en heftrucks. Hun professionaliteit, snelle reactietijd en brede aanbod resulteren in een solide en duurzaam partnership”, zegt Harry Van Hoof.

Ontdek onze magazijnstellingen
Alles verwijderen