Eutraco gaat voor volledige vloot van nieuwe buren Toyota Material Handling

Eutraco deed onlangs zijn intrede in zijn gloednieuwe logistieke site in Willebroek. Met die stap heeft Toyota Material Handling er een nieuwe buur en partner bij.

Eutraco is al meer dan 50 jaar een nationaal en internationaal toonaangevend bedrijf voor een breed scala aan logistieke oplossingen. Nu maakt dus ook Willebroek deel uit van dat verhaal met een vestiging van maar liefst 60.000 m2 groot en plaats voor 32.000 palletten. Een mooi project dat werd gerealiseerd door MG Real Estate.

Een uitbreiding met een duidelijk doel

“Onze nieuwe site is ideaal gelegen. We profiteren van de geografische ligging tussen Antwerpen en Brussel én we bevinden ons vlak naast het kanaal. Die watergebondenheid kunnen we handig inzetten”,  aldus Serge Gregoir, CEO van Eutraco. Hij vertelt er ook bij dat het volledige plaatje carbon- en energieneutraal is.

“Met ons bedrijf staan we in voor transport, logistiek en expeditie. We werken met verschillende producten zoals voeding, dranken, verpakking, chemische producten, maar ook staal- en industriegoederen en zelfs nog meer. Onze vestiging in Willebroek moet gezien worden als een element in die puzzel waar alle zaken samenkomen. Al deze industrieën willen we combineren op één campus waar niet alleen logistiek centraal staat, maar ook de behandeling van goederen, staalnames en andere toegevoegde waarden voor de klant”, zegt Serge.

Toyota als totaalpartner

Zo’n enorme uitbreiding vraagt natuurlijk om nieuwe toestellen, een vraagstuk waar Toyota Material Handling graag een antwoord op biedt. “We waren op zoek naar een strategische partner die niet alleen onze nieuwe vestiging vooruithielp, maar wel de volledige Eutracogroep. We geloven namelijk als bedrijf niet in shoppen, we wilden alles van éénzelfde partij. Iets wat voor Toyota geen probleem bleek te zijn door het uitgebreid productgamma. We namen dus afscheid van onze historische toestellen en profiteren nu van energiezuinige toestellen én een compleet dienstenpakket”, gaat Serge verder. “We zeiden simpelweg tegen Toyota: “Zoek het maar uit” en dat hebben ze heel goed aangepakt, waardoor ze hun eigen deal creëerde.” In totaal koos Eutraco voor 61 trucks waaronder voornamelijk elektrische pallettrucks, reachtrucks en vorkheftrucks.

 

“In Toyota vonden we een veelbelovend partnership met een perfect match qua innovatie en producten.”

De keuze voor lithium-ion

De combinatie van gebruiksgemak en levensduur gaf voor Eutraco de doorslag om te kiezen voor lithium-ion batterijen in hun nieuwe toestellen. “De mogelijkheid om continu bij te laden zorgt voor een grotere efficiëntie op de werkvloer. Bovendien kunnen we rekenen op een lange levensduur én een onderhoudsvrije batterij.”

Eutraco geniet voortaan van een totale ontzorging

Bij hun vorige toestellen maakte Eutraco geen gebruik van enig servicepakket. Geen goede keuze, blikt Serge achteraf terug: “Daarmee verlegden we eigenlijk gewoon het probleem en dat resulteerde al snel in een verouderde heftruckvloot. We zijn dan ook heel opgelucht dat we nu kunnen rekenen op een totale ontzorging op alle vlakken.”

ONTDEK ONS AANBOD

“Ik hou van het feit dat bedrijven elkaar versterken en dat is voor mij de essentie van Toyota. Het DNA van Toyota en dat van Eutraco sluiten enorm mooi op elkaar aan. Dat creëert voor mij de kracht om te ondernemen.”

Alles verwijderen