Gloednieuw opslagmagazijn voor tuinspeciaalzaak Frans Agro

Frans Agro is dé partner voor tuinaanleg, boomkwekerijen en tuinliefhebbers. Dankzij hun explosieve groei tijdens de corona pandemie hadden ze nood aan een nieuwe totaaloplossing voor hun magazijn.

Over Frans Agro

Frans Agro is een toeleveringsbedrijf naar tuinaanlegbedrijven, boomkwekerijen, groendomeinen en niet te vergeten de particuliere tuinliefhebbers. Door de enorme groei in hun sector, was uitbreiding onvermijdelijk. De firma opende een gloednieuw opslagmagazijn en hierbij kozen ze voor de magazijninrichting en magazijntrucks van Toyota.

 

Feiten en cijfers 

  • Bedrijf: Frans Agro
  • Locatie: Putte, België – Nieuw magazijn
  • Sector: Tuinspeciaalzaak
  • Stockagecapaciteit: 3036 europaletten – magazijnhoogte 9m
  • Producten: Inrijstellingen, klassieke paletstellingen, reachtruck voor inrijstellingen, vorkheftruck en een handtranspallet.

 

Tuinsector groeide door de pandemie

Wij brachten een bezoek in hun magazijn te Putte waar ze druk in de weer zijn door de expansie van aanvragen ten gevolge van de lockdown.

‘Het tuingebeuren is heel goed geweest omwille van de pandemie’, vertelt de zaakvoerder Geert Frans. ‘De mensen zaten verplicht thuis in het voorjaar en het was zeer goed weer. Hierdoor gingen ze meer in de tuin werken om hun te ontspannen. Onze webshop draaide zeer goed. Het was een uitdaging om alles op tijd te verwerken’, gaat hij verder. ‘We hadden veel plaatsgebrek, ondanks we ook een groot afhaalmagazijn in Kampenhout hebben. De uitbreiding was nodig.’

 

Op zoek naar de optimale rekken en truck oplossing

De keuze voor Toyota was de evidentie zelve voor Geert Frans omdat Toyota een complete oplossing kan bieden bestaande uit trucks en magazijnstellingen. ‘Ik ben doorheen het ganse traject zeer goed geholpen door jullie Logistics Solutions Consultant Wilfried Elsen. We hebben het lang over de inplanting gehad en verschillende versies bestudeerd, zo kreeg ik een zeer goed inzicht over het totaalconcept.’

‘Wij hebben veel verschillende producten en paletten, dit maakt dat we heel diverse palletbeladingen en pallet groottes hebben. Hierdoor is het moeilijk om tot een juiste oplossing te komen. Door de goede begeleiding van Wilfried hebben we gekozen voor inrijstellingen en klassieke paletstellingen in combinatie met een smalle reachtruck-versie’, gaat hij verder. 

Ook veiligheid is een zeer belangrijk punt voor Geert Frans. Toyota heeft er voor gezorgd dat de stellingen maximaal beschermd zijn. Bovendien heeft Geert ook gekozen voor draagroosters bij de klassieke paletstellingen om te voorkomen dat kleine goederen vallen.

 

Toyota als ondersteunende partner gedurende het hele proces

‘Dit was uiteraard een proces, we wilden 100% optimalisatie. Het doel was om heel het magazijn te benutten. De uiteindelijke rekkenoplossing zorgt ervoor dat ons opslagmagazijn optimaal gebruikt is voor stockage.’

‘Aan efficiëntie, support en service was er zeker geen gebrek. Alsook de levering van de stellingen was veel sneller dan verwacht. Ondertussen hebben we ook een extra bestelling geplaatst voor een ander deel van het magazijn’, voegt Geert nog toe.

Ontdek onze stellingen
Alles verwijderen