Limburgs Bandag Bedrijf schakelt over naar elektrisch met de nieuwe Toyota Traigo80

Kom te weten hoe Limburgs Bandag Bedrijf, onderdeel van de Q-TEAM Group, stapsgewijs overschakelt naar elektrisch met de nieuwe Toyota Traigo80.

Over Limburgs Bandag Bedrijf

Limburgs Bandag Bedrijf is gespecialiseerd in het vernieuwen en herstellen van autobanden tot banden voor landbouwmachines. In samenwerking met Bandag Bridgestone, rubberen ze zo’n 14000 banden per jaar.

 

  • Industrie: Rubber en banden
  • Locatie: Hasselt
  • Aantal heftrucks: 6
  • Toepassing: handling en transport van banden

Nood aan vervanging

Op dit moment hebben we een zestal heftrucks rondrijden. De ene helft rijdt op gas en de andere helft zijn elektrische heftrucks.

'We zijn ook van plan om de andere gas heftrucks te vervangen door elektrische', zegt Stefan Lesage, bedrijfsverantwoordelijke bij LBB. 'Deze zijn ook wat zwaarder omdat we niet alleen transporteren, maar ook handling doen.'

'We zaten met een verouderd machinepark van heftrucks. Deze waren ongeveer 20 jaar oud en dus aan vervanging toe, waardoor we moesten zoeken naar de mogelijkheden. Zo zijn we bij Toyota Material Handling terechtgekomen en hebben we de eerste twee toestellen op gas omgezet naar elektrisch', geeft Stefan mee.

'Omdat wij in de recyclage en de groene business zitten, willen we natuurlijk dat ook uitstralen in al onze activiteiten. Daarom zijn we ook overgestapt naar de elektrische vorkheftrucks', gaat hij verder.

Efficiënte belading van de vrachtwagen

Na een bezoek van Toyota Material Handling en partner Durwen (specialist in voorzetapparatuur) werd er dieper ingegaan op de technische details van de vorkheftruck. Zo werd er onder andere gekozen voor een speciale bandenklem.

'De bandenklem gebruiken we voor het stapelen van banden, in stapels van 8 à 12 stuks. Dit is van belang voor een efficiënte belading van de vrachtwagen, zowel bij het laden als bij het lossen', legt hij uit.

Comfort en veiligheid

LBB hecht veel belang aan het comfort en de veiligheid van zijn medewerkers.

'Vermits onze mensen de ganse dag buiten op de heftruck zitten en dikwijls het weer niet meezit, is het belangrijk dat ze hun job graag en veilig kunnen uitvoeren. Het stil zijn van de heftruck bijvoorbeeld.'

'We zijn er ook niet altijd bij, dus de verschillende veiligheidssystemen op de heftruck zijn mooi meegenomen.'

Conclusie

LBB zocht een partner die ze konden vertrouwen, zowel op vlak van kennis als op vlak van service.

'Toyota Material Handling is voor ons goed meegevallen, zowel voor de mensen die het gebruiken als ikzelf', zegt Stefan. 'We hebben helaas een kleine aanrijding gehad, maar die herstelling is ook heel vlot gebeurd'.

'Ik zou Toyota zeker in overweging nemen omwille van de kwaliteit van hun premium merk en de service die geleverd wordt', sluit Stefan af.

Alles verwijderen