Toyota levert inrijstellingen voor coldstore aan Natures Menu

Natures Menu heeft voor de opslag van zijn ingevroren dierenvoeding gekozen voor een complete logistieke oplossing van Toyota. Dankzij de inrijstellingen in het vrieshuis kunnen bijna 1000 pallets worden opgeslagen.

Over Natures Menu

Natures Menu is een producent van voedzame, gezonde en natuurlijke dierenvoeding voor honden en katten. Het in Groot-Brittannië gevestigd bedrijf heeft een duurzame relatie met Toyota Material Handling, dat meer dan 15 jaar geleden de eerste handpallettrucks leverde aan Natures Menu. Sindsdien heeft het bedrijf naarmate het groeide zijn vloot continu uitgebreid.

Natures Menu heeft landelijk 215 medewerkers in dienst in twee productie- en vier distributiecentra. Het bedrijf levert aan diervoederspeciaalzaken, zoals Pets at Home and Jollyes, en heeft een samenwerkingsverband met de supermarktgigant Waitrose.

In het najaar van 2017 opende het bedrijf een nieuw hypermodern productiecentrum van GBP 17 miljoen in zijn streven de voederproductie te verhogen met meer dan 200 ton per week.

Feiten en cijfers

Vertrouwen in Toyota’s inrijstellingen en entresolvloer

Toen algemeen directeur van Natures Menu Craig Taylor hoorde over de Logistics Solutions-divisie van Toyota Material Handling vroeg hij Toyota om tijdens de planningsfase voor verschillende ruimten in de fabriek met een oplossing te komen, zoals magazijnstellingen, een speciale entresolvloer voor een vrieshuis, en heftrucks voor ruimten met omgevings- en lage temperaturen.

 

Het feit dat Toyota een complete oplossing kan bieden bestaande uit heftrucks, magazijnstellingen en een entresolvloer sprak de klant aan; doorslaggevend voor zijn besluit waren met name de inrijstellingen voor koel- en vrieshuizen. Toyota leverde conventionele stellingen voor de ruimten met omgevingstemperatuur en inrijstellingen voor de opslag van het ingevroren rauwe diervoeder. De inrijstellingen zijn vier pallets diep, waardoor in een ruimte van 675 vierkante meter 1000 pallets kunnen worden opgeslagen.

Complete opslagoplossing

Essentieel in het project was een entresolvloer voor een hangbaan boven de inrijstellingen. Hiervoor was een complexe indelingsoplossing nodig, waarbij Toyota, de architecten en bouwkundigen van de klant en de leverancier van de hangbaan nauw samenwerkten. Alle onderdelen van de entresolvloer moesten de hangbaan namelijk kunnen dragen binnen de limieten van het vloerontwerp. Het volledige ontwerp werd in korte tijd voltooid om aan de eisen van de klant te voldoen en moest vóór de opstartdatum van het productiecentrum worden geplaatst. "Toyota heeft bewezen voor elk aspect van een intern-transport- en opslagproject een complete bedrijfsklare oplossing te kunnen bieden. Dit gaf ons het vertrouwen om Toyota te selecteren als partner voor dit project", zegt Craig Taylor.

Het juiste materieel en onderhoud voor coldstore

Om de productie in de nieuwe fabriek aanzienlijk te kunnen opvoeren, had Natures Menu een leverancier van intern-transportmaterieel nodig die snel reageert en heftrucks zo nodig in korte tijd kan repareren.

Naast de bestaande truckvloot met handpallettrucks en elektrische heftrucks met contragewicht werden vier nieuwe trucks in gebruik genomen om aan de nieuwe eisen te voldoen: twee reachtrucks en twee bemande elektrische pallettrucks voor gebruik in een vrieshuis. Natures Menu heeft niet alleen goede ervaringen met Toyota, maar heeft nu ook een niet-goed-geld-terug-garantie gekregen. Dit betekent dat het bedrijf verzekerd is van goede service en dat het geleverde intern-transportmaterieel uiterst efficiënt blijft werken als het bedrijf doorgroeit.

I_Site-vlootmanagementsysteem voor een hogere efficiëntie

Met een hypermodern productiecentrum en nieuwe heftrucktypen waarmee het bedrijf vertrouwd moet raken, wil Natures Menu gebruikmaken van de nieuwste technologie voor een efficiënt beheer van zijn intern-transportmaterieel en zijn operators. Toyota's I_Site-vlootmanagementsysteem met pre-operationele controles biedt het bedrijf alles wat het nodig heeft wat betreft trucks, chauffeurs en vlootbeheer. Ook dit speelde een grote rol bij het besluitvormingsproces. Het systeem wordt elke dag actief gebruikt bij de bedrijfsactiviteiten. Toyota blijft de klant innovatieve oplossingen bieden en denkt nu aan lithium-ion-accu's als de volgende stap.

Onze elektrische pallettrucks
Alles verwijderen