Campagne voeren voor een gezonde en productieve werkomgeving

Wij bij Toyota Material Handling Europe hechten veel belang aan de gezondheid en de veiligheid van onze werknemers. Daarom voeren nu al meer dan tien jaar campagne samen met onze partner EU-OSHA.

Veiligere werkomstandigheden

Door middel van het voortgezette partnerschap met EU-OSHA en de nieuwe campagne '2020-2022: Gezond werk: verlicht de last!’, streven we ernaar voor onze werknemers en klanten een werkomgeving te creëren die veilig, gezond en productief is. Iedereen haalt voordeel uit een doeltreffend beheer van veiligheids- en gezondheidsrisico's op de werkplek. Het is goed voor de werknemers, goed voor de maatschappij en in zijn geheel goed voor de zaken.

 

De campagne 'Verlicht de last!' wil het bewustzijn van werkgerelateerde spier- en skeletaandoeningen (SSA’s) en de noodzaak om ze aan te pakken, vergroten en een cultuur van risicopreventie bevorderen. Dit kan alleen succes hebben als iedereen op de werkplek voldoende geïnformeerd is over de risico's en de maatregelen die kunnen worden getroffen om ze te voorkomen. Een andere succesfactor om ongevallen en ziekte op het werk te voorkomen, is een cultuur van risicopreventie te ontwikkelen, zodat iedereen begrijpt dat veiligheid en gezondheid belangrijk zijn voor de organisatie in zijn geheel.

The Healthy Workplaces Good Practice Awards

The Healthy Workplaces Good Practice Awards fungeren als een platform voor het delen van informatie en het promoten van goede praktijken in Europa, aan de hand van concrete voorbeelden van organisaties. EU-OSHA zou al onze collega's, Europese werkgevers, of overige zakenpartners en professionals op het vlak van gezondheid en veiligheid op het werk willen uitnodigen om deel te nemen. De winnaars zullen een prijs ontvangen ter gelegenheid van een ceremonie in april 2022.

Ontdek hoe u zelf kan deelnemen >

 

EU-OSHA partnership

Sinds 2013 maakt Toyota deel uit van het stuurcomité van het benchmarkinginitiatief van EU-OSHA waarbij best practices wordt uitgewisseld met andere EU-OSHA-partners met een goed begrip van zowel klantveiligheid als hoe en wanneer ongevallen zich voordoen. We hebben eerder samengewerkt aan de campagne van 2010-2011 voor 'Veilig onderhoud', de actie van 2012-2013 omtrent 'Samen sterk voor preventie', de campagne van 2014-2015 voor 'Gezond werk is werk zonder stress', de campagne van 2016-2017 over 'Gezond werk voor alle leeftijden' en meest recent in 2018-2019 'Gezonde werkplekken, gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!'.

Wat je ook kan interesseren

BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Duurzaamheid heftrucks

Duurzaamheid

Samen maken we het verschil voor maximale veiligheid, minimale impact op het milieu en optimale bedrijfsprocessen. 

Lees meer >

Toyota Way

The Toyota Way

Onze missie is u uitzonderlijke efficiëntie te bieden bij uw activiteiten voor materiaaltransport. Daartoe maken we gebruik van een aantal waarden, die The Toyota Way worden genoemd. 

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >

Alles verwijderen