Toyota Material Handling Autopilot magazijnautomatisering

Toyota Material Handling Belgium's automatiseringsoplossingen voor Brownfields

Het fenomeen dat de meeste bedrijven zich dichter bij de grote steden willen vestigen is algemeen gekend. Hierdoor krijg je te maken met het feit dat bedrijven zich in bestaande gebouwen dienen te vestigen wat zorgt voor logistieke uitdagingen. Speciaal voor deze uitdagingen heeft Toyota Material Handling Belgium een reeks succesvolle en efficiënte oplossingen ontwikkeld.
conveyor belt voor automatische magazijnen

Brownfields: nieuwe logistieke uitdagingen

‘Meer en meer bestaande en nieuwe klanten trekken naar grote steden, dit heeft te maken met het minimaliseren van de distributiekosten, het algemeen gekende fenomeen van de Last Miles Solutions. De bestaande gebouwen zijn meestal lager, tussen 12 en 15 meter, en ze hebben veel gebouw kolommen. Daarnaast wil men ook een verhoogde doorvoer, een efficiëntere productverwerking en een maximale ondersteuning van de operationele processen. Hierdoor moet je de logistieke oplossingen anders gaan benaderen,’ vertelt Hugues Van Espen, Managing Director bij Toyota Material Handling Belgium.

 

Toyota Material handling Belgium heeft als doel om alternatieven te bieden binnen de automatisering voor nieuwe en bestaande klanten met dergelijke vragen. We ontwerpen én leveren kant en- klare oplossingen voor klanten in de geautomatiseerde Material Handling industrie.

autopilot

State-of-the-art opslagsystemen

‘Een ondertussen bekend state-of-the-art opslagsysteem dat wij implementeren is de autostore™. De autostore™ werkt met vaste bak types, 3 varianten, die omgeven zijn door een aluminium structuur. Boven op de aluminium structuur rijden robots die de gewenste bak gaan halen en deze brengen naar specifieke werkstations. De gehele installatie is uitermate geschikt om in bestaande gebouwen te implementeren, quasi elke vorm is mogelijk.

 

Gebouw kolommen kunnen vervolgens ook makkelijk geïntegreerd worden in het systeem. De structuur van de autostore™ wordt rond de kolom gebouwd waardoor de kolom geen obstructie meer vormt. Naast de kolom kan vervolgens terug een opslagbak worden geplaatst,’ gaat Hugues Van Espen verder.

logistics solutions integrations

Geautomatiseerde palletopslag in lage gebouwen

Toyota Material Handling heeft onlangs een 3D shuttle oplossing gerealiseerd. Dit is ook een techniek dat kan worden gebruikt in Brownfields locaties (reeds bestaande gebouwen). Geautomatiseerde palletopslag in lage gebouwen is nog complexer. Het doel is steeds hetzelfde, zoveel mogelijk pallets opslagen in een steeds maar kleiner wordende locatie. Lage inbouw hoogte, hoge variatie van pallets en uitbreidbare systeemcapaciteit zijn maar een paar van de voordelen van een Roaming Shuttle oplossing.

 

‘Als Toyota proberen wij altijd voor te zijn op de vraag van de klant, dat hebben we bij deze projecten ook gedaan. Hiernaast kan u ook altijd rekenen op service op maat voor al onze geautomatiseerde oplossingen. Klantentevredenheid blijft onze nummer één prioriteit,’ sluit Hugues van Espen af.

Veelgestelde vragen over automatisering

Veelgestelde vragen over automatisering

Heeft u specifieke vragen over automatisering?

Geen probleem, een van onze medewerkers beantwoordt ze graag
voor u.

Neem contact op met Frederik Verrept – Logistics Solutions Integration Consultant bij Toyota Material Handling Belgium.

Email: frederik.verrept@be.toyota-industries.eu
Mobiel: +32 (0)471/66.72.53

Alles verwijderen