Bewezen innovatie met de nieuwe BT Reflex van Toyota

Toyota Material Handling Europe introduceert de eerste drie modellen in de nieuwe BT Reflex-familie: de prestatiegerichte R-serie, de E-serie met unieke kantelcabine en de flexibele O-serie voor gebruik binnen en buiten. De gemoderniseerde BT Reflex-trucks verleggen de normen op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie en ergonomie. Tot de innovatieve verbeteringen behoren een gemoderniseerd ergonomisch bestuurderscompartiment met intuïtieve bedieningselementen en een interactieve kleurentouchscreen. Alle modellen worden geleverd met intelligente lithium-ion energiepakketten en zijn eenvoudig te verbinden met I-Site van Toyota.

De reachtrucks van Toyota worden al 25 jaar gezien als toonaangevende machines met innovatieve eigenschappen, zoals een unieke kantelcabine, Transitional Lift Control en 360°-besturing. De nieuwe generatie reachtrucks zet deze traditie voort met de introductie van nieuwe innovatieve eigenschappen. Daarbij gaat het om een intelligent gebruik van energie, een intuïtieve en interactieve bestuurderservaring en meer inzicht in intralogistieke werkzaamheden.

“Met het thema ‘bewezen innovatie’ benadrukken we niet alleen het belang van ons toonaangevende topproduct, maar ook het feit dat we in innovatie willen blijven investeren om aan de behoeften van onze klanten tegemoet te komen volgens onze kaizen-waarde (voortdurende verbetering). Met dit product bereiken we nieuwe hoogten op het gebied van veiligheid, ergonomie en energie-efficiëntie. En we blijven ons inzetten om onze klanten in de toekomst duurzame en efficiënte interntransportoplossingen te bieden”, zegt José María Gener, Vice President Sales & Marketing van Toyota Material Handling Europe.

 

Intelligente energiepakketten

De nieuwe BT Reflex is ontwikkeld met drie eisen in gedachten: kostenbesparing, milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie. Toyota Material Handling biedt zijn klanten keuze uit drie intelligente energiepakketten voor hun toepassing. Ze zijn gebaseerd op Toyota’s eigen modulaire lithium-ion batterijoplossingen om maximale flexibiliteit te bieden tijdens het werk. Met een goede laaddiscipline kunnen de nieuwe reachtrucks zelfs met het kleinste energiepakket de klok rond werken. Het is belangrijk dat bedrijven voor hun interntransportmaterieel over goede, voordelige en veilige energiesystemen beschikken, terwijl hun milieueffect tot een minimum beperkt blijft.

 

Intuïtieve en interactieve bestuurderservaring

De bestuurderservaring op de nieuwe BT Reflex-series is verder verbeterd met een nieuw ontworpen bestuurderscompartiment. Dit biedt nieuwe ergonomische eigenschappen en tilt de veiligheid en prestaties naar een hoger niveau.

De nieuwe cabine maakt het mogelijk om in alle opzichten intuïtief te werken. Tot de verbeteringen behoren een nieuw stuurwiel met handpalmsteunondersteuning voor een optimaal stuurgevoel en een nieuwe hoofdbedieningsconsole aan de rechterkant. Het bestuurderscomfort is niet vergeten, want deze nieuwe modellen zijn optioneel leverbaar met een luchtgeveerde stoel van hoge kwaliteit.  Een andere opvallende toevoeging is de nieuwe, grote kleurentouchscreen, die een nog intuïtievere bediening en interactiviteit mogelijk maakt. De nieuwe touchscreen maakt belangrijke informatie duidelijk en eenvoudig afleesbaar en geeft direct toegang tot programmeerbare functies om een hoog prestatieniveau te garanderen.

 

Inzicht in uw bedrijf met I_Site

Alle reachtrucks van Toyota zijn verbonden smart trucks, die af fabriek met geïntegreerde telematica zijn uitgerust en eenvoudig met I_Site zijn te verbinden. De bestuurdersinterface is verbeterd met I_Site-functies, zoals Smart Access, zodat alleen bevoegde bestuurders de machine mogen starten, en een pre-operationele controle om de bestuurder vóór elke dienst een automatische controle te laten uitvoeren.  Verbonden trucks met I_Site van Toyota maken het mogelijk om werkzaamheden te meten en verbeteren. Gebruikers kunnen zo de veiligheid en totale prestaties verhogen, terwijl ze kostenbesparingen realiseren.

De trucks uit de nieuwe BT Reflex-series van Toyota hebben een capaciteit van 1,4 tot 2,5 ton en een hefhoogte tot 13 meter.  Door het hoge prestatievermogen en de uitzonderlijke, unieke eigenschappen kan maximale productiviteit worden bereikt zonder concessies te doen aan veiligheid, energieverbruik of ergonomie, zelfs bij de meest intensieve werkzaamheden. Later dit jaar worden twee compleet nieuwe modellen aan de reachtruckfamilie toegevoegd: een truck met vrieshuiscabine en een truck met smal chassis, de N-serie.

Press contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Chris Coens, Marketing Manager, Toyota Material Handling Belgium
Email: chris.coens@be.toyota-industries.eu
Mobiel: +32 3 820 76 31

 

Alles verwijderen