“’t Beste Van De Stoet” kiest voor industriële trekker van Toyota

Aalst en carnaval. Dat is als een café en bier of de koers en Michel Wuyts. Onlosmakelijk verbonden dus. Carnavalsvereniging “’t Beste Van De Stoet” maakte al voor de tweede keer gebruik van een industriële trekker om zijn carnavalswagen te trekken en de 4CBT2 kweet zich perfect van zijn feestelijke taak.

De verhuurafdeling van Toyota staat paraat om haar klanten zeer snel op hun wenken te bedienen met een breed gamma machines. Of het nu gaat om vorkheftrucks, stapelaars, pallettrucks of industriële trekkers… Opvallend is echter dat niet alleen het verhuurgamma bijzonder breed is, maar ook de schare klanten zeer heterogeen is. Van grote logistiekers tot lokale bierstekers. Van industriële bedrijven tot muziekfestivals of carnavalsverenigingen, zoals “’t Beste Van de Stoet” uit Aalst. De losse groepering maakte vorige week immers al voor de tweede keer gebruik van een industriële trekker van Toyota Material Handling.

 

Zotheid met een vleugje ernst

“’t Beste Van De Stoet” noemt zichzelf een arrogante carnavalsvereniging. “Anders heet je niet “’t Beste Van De Stoet”. Al blijkt die naam toch niet zo uit de lucht gegrepen, aangezien we dit jaar twee prijzen in de wacht sleepten”, vertelt Jeroen. Zijn vereniging is een zogenaamde losse groepering, die ook wel gekend is als “De Koaliesje”. Het is immers een samenwerkingsverband tussen “Oor Op Den Baal” en “Lotjeronstissen”, twee groepen van dertigers die al meer dan 15 jaar in de stoet meelopen. “De losse groepen zijn niet meteen de lieveling van de voorzitter van het lokale feestcomité. Een zootje ongeregeld dat bestaat uit niet-verkozen politici die neigen naar de verkeerde humor en die ons, de zowat 200 losse groepen, verwijten dat we gaten in de stoet veroorzaken”, vervolgt Jeroen. 

Bedreigde soort

Het feestcomité ligt de laatste tijd echter onder vuur, omdat de Stad Aalst deze groep wil halveren. “’t Beste Van De Stoet” heeft hierop ingespeeld met zijn wagen, die een apenkooi met apen, dierenverzorgers, apennootjes en bananen uitbeeldde. “Het feestcomité is immers een bedreigde soort geworden. Wat in het Aalsters dan weer als “bedroigd soert” klinkt. Het is trouwens net omdat wij een losse groep zijn, dat wij zo goed op de actualiteit kunnen inspelen, want in tegenstelling tot de officiële groepen beginnen wij pas na Nieuwjaar aan onze wagens. Net daardoor vormen wij de “peper en het zout” van de stoet”, glimlacht Jeroen.

 

Partner in crime

De glimlach van Jeroen kan echter ook te maken hebben met zijn tevredenheid over de 4CBT2 trekker van Toyota. “Wij zijn inderdaad zeer tevreden over deze machine en over de service van het merk. Toyota communiceert snel en concreet. Bovendien hoeven we de gehuurde machine geen maanden op voorhand te reserveren, waardoor wij toch kort op de carnavalsbal kunnen spelen”, verduidelijkt Jeroen.

HUUR EEN TRUCK
Alles verwijderen