De 62e editie van Salone del Mobile, de jaarlijkse beurs van Milaan, keert terug met het thema "Where Design Evolves/Materia Natura", waarbij evolutie en innovatie centraal staan als leidende principes voor de wereldwijde designindustrie. Naast de formele vakbeurs omvat Fuorisalone, een scala aan onderling verbonden evenementen verspreid over de hele stad. Toyota Material Handling brengt de wereld van intern transport naar het designdistrict Tortona, met must-see concepten, pop-up evenementen, lezingen en tentoonstellingen.
Drie zalen belichten interessante aspecten zoals het verhaal van de baanbrekende europallet en de legendarische handpallettruck, die de logistieke sector revolutioneerden. De pioniers achter deze ideeën werkten voor een bedrijf dat nu deel uitmaakt van Toyota Material Handling Europe. 76 Industrial Graphics bespreekt hun co-ontwerp en samenwerking met Toyota tijdens een lezing op het evenement.
De Toyota Logistic Design Competition (TLDC) dient als een bron van inspiratie voor het aangaan van nieuwe uitdagingen, variërend van milieuaspecten tot andere complexe vraagstukken. De uitdaging van 2024, getiteld "Every little bit counts", trok veel belangstelling met een overvloed aan hoogwaardige inzendingen. Student-ontwerpers werden aangemoedigd om vooruit te kijken en een nieuw beeld te vormen van duurzaam ontwerp voor de komende 20 jaar: hoe de huidige uitdagingen binnen logistiek en toeleveringsketens kunnen worden overwonnen en welke trends de mobiliteit in de maatschappij zullen vormgeven.
Inzendingen varieerden van leuke ideeën tot diepgaande bijdragen over sociale kwesties. Magnus Oliveira Andersson, Head of Design bij Toyota Material Handling Europe, verklaarde trots: "Er zal veel te ontdekken zijn voor bezoekers. 952 mensen uit meer dan 50 landen toonden interesse in de wedstrijd. 160 dienden hun ontwerpconcept in, waarvan velen van zeer hoge kwaliteit waren." Dit resulteerde in de selectie van 10 finalisten in drie categorieën: gebruikersinterface, transport & productontwerp en bedrijfsinnovatieontwerp.
De wedstrijd, die nu tien jaar loopt, groeide van een klein, lokaal Zweeds initiatief uit tot een wereldwijde competitie die aspirant-ontwerpers wereldwijd inspireert. De nauwe samenwerking met designopleidingen, studenten en partners is essentieel gebleken voor de voortdurende groei van het bedrijf en om te begrijpen wat de wereld en zijn klanten nodig hebben. De uiteindelijke winnaars worden deze zomer bekendgemaakt tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs.
Toyota Material Handling streeft ernaar bewust te ontwerpen, waarbij het bedrijf zich inzet om deel uit te maken van de oplossing, ongeacht het probleem. In het middelpunt staan drie handpallettrucks, elk met een uniek verhaal. Dankzij een beetje AI-ondersteuning van 3D Metal Srl kon een grensverleggend prototype worden gevisualiseerd, gemaakt van 3D-geprint aluminium en nylon-koolstofvezel, waarbij overtollige materialen werden geëlimineerd voor een slank model dat zelfs zonder elektriciteit kan werken.
Een klassieke handpallettruck vertegenwoordigt de toekomst door een complete upgrade van de industriestandaard. Bottom-up innovatie in de toeleveringsketen resulteert in efficiënte en veerkrachtige ontwerpen dankzij geavanceerde samenwerking.
Bij Toyota Material Handling draait het om het helpen van bedrijven bij het tillen, verplaatsen en transporteren van producten. Met toekomstgerichte totaaloplossingen voor logistieke activiteiten en een focus op uitstekende service en eersteklas kwaliteitsdesign, tilt Toyota Material Handling de logistiek naar een hoger niveau en vergroot het de mobiliteit.
Toyota Material Handling Belgium
chris.coens@be.toyota-industries.eu
Tel: +32 3 820 76 31
M: +32 476 47 11 03