EcoVadis bekroont Toyota Material Handling Europe met de 5e opeenvolgende Platinum-rating

Voor het vijfde jaar op rij ontvangt Toyota Material Handling Europe de EcoVadis Platinum-rating. Deze erkenning bevestigt de toewijding van het bedrijf aan transparantie op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid (CSR).

EcoVadis, de toonaangevende onafhankelijke aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen, evalueert bedrijven wereldwijd op basis van hun milieu-, sociale en ethische prestaties. De consistente Platinum-rating van Toyota Material Handling Europe onderstreept de toewijding van het bedrijf aan duurzaamheid in al zijn activiteiten en plaatst het bedrijf in de top 1% van meer dan 100.000 beoordeelde leveranciers wereldwijd.

 

EcoVadis beoordeelt het bedrijf als Geavanceerd voor de uitgebreide elementen van GHG-beheer en de geavanceerde decarbonisatieverbintenis, acties en rapportagemogelijkheden, en plaatst Toyota Material Handling Europe in de top 5% van beoordeelde bedrijven op het gebied van koolstofbeheer, wat betekent dat het zijn positie als leider op het gebied van klimaatverandering kan bevestigen.

 

Elke entiteit binnen de organisatie heeft een op maat gemaakt plan ontwikkeld om de emissies met 50% te verminderen tegen FY31. Deze proactieve benadering is een voorbeeld van een toewijding aan tastbare acties om de totale ecologische voetafdruk te verminderen.

 

Naast zijn prestaties op het gebied van koolstofbeheer, is Toyota Material Handling Europe trots op zijn gerichte inspanningen op sociaal en ethisch vlak. In november 2023 werd een nieuwe ESG-commissie opgericht om de cross-functionele duurzaamheidsstrategie en besluitvorming beter te ondersteunen, wat het bedrijf zal helpen bij de overgang naar een duurzamere bedrijfsvoering.

 

Bovendien heeft Toyota Material Handling Europe meer dan 1000 leveranciers uitgenodigd om de ESG-enquête op het EcoVadis-platform uit te voeren, een manier om gezamenlijke acties te versnellen en de transparantie te vergroten.

 

“We zijn vereerd om voor het vijfde jaar op rij de EcoVadis Platinum-rating te ontvangen en erkend te worden voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid,” zegt Tom Schalenbourg, Directeur Duurzame Ontwikkeling bij Toyota Material Handling Europe. “Onze toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan louter erkenning: het gaat om het aansturen van echte verandering. Zo vragen we al onze strategische leveranciers om zich ook te committeren aan Net Zero-doelen via de SBTi; en met het EcoVadis-platform kunnen we meten hoeveel leveranciers zich al hebben gecommitteerd. Op het moment van publicatie hebben 88 leveranciers zich gecommitteerd aan de SBTi.”

 

Toyota Material Handling Europe blijft toegewijd aan het bevorderen van duurzaamheidsinitiatieven en het stimuleren van een cultuur van ethisch leiderschap. Door gezamenlijke inspanningen en innovatieve strategieën streeft het bedrijf ernaar positieve veranderingen binnen de industrie en daarbuiten te inspireren.

Meer over onze duurzaamheidsbenadering >

Marketing Manager

Chris Coens

Toyota Material Handling Belgium
chris.coens@be.toyota-industries.eu
Tel: +32 3 820 76 31
M: +32 476 47 11 03

Alles verwijderen