Ernesto Domínguez benoemd tot nieuwe President en CEO van Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe is verheugd om Ernesto Domínguez, momenteel Managing Director bij Toyota Material Handling Frankrijk, aan te kondigen als de nieuwe President en CEO van Toyota Material Handling Europe.

Toyota Material Handling Europe is bezig om automatisering en connectiviteit in te voeren als essentiële onderdelen van zijn kernactiviteiten. Het bedrijf wil hiermee de wereld en de activiteiten van zijn klanten naar een duurzamere toekomst leiden, waarin wachttijden en verspilling tot het verleden behoren. Een doel dat uitdagingen meebrengt, zoals het invoeren van nieuwe businessmodellen, het ontwikkelen van competenties en het prioriteren van investeringen.

 

Ernesto Domínguez, in 1966 geboren het Spaanse Tarragona, trad in 2000 bij Toyota Material Handling Spanje (voorheen BT España) in dienst als Managing Director. In 2016 ging hij de uitdaging aan als Managing Director bij Toyota Material Handling Frankrijk, de vestiging waar hij momenteel werkt.

“Ernesto Domínguez heeft zich als leider in een nieuwe context bewezen met zijn tomeloze inzet voor onze aangescherpte strategie en zijn vastberadenheid om doelen te bereiken. We kijken er vol verwachting naar uit om te zien hoe hij de weg bereidt voor onze toekomst”, zegt Terry Unnai, Voorzitter van Toyota Material Handling Europe.

Ernesto Domínguez begint op 1 april 2020 in zijn nieuwe functie van President en CEO van Toyota Material Handling Europe.

 

“Ik denk dat we op een kruispunt staan, waarbij we ervoor zorgen dat onze traditionele activiteiten relevant blijven voor onze huidige klanten en we tegelijkertijd met ons bedrijf en onze relaties nieuwe terreinen betreden. Ik ben zeer vereerd en dankbaar dat ik onze toekomstige uitdagingen mag aangaan en kijk ernaar uit om daarbij nauw samen te werken met onze klanten, partners en mijn toegewijde collega's in heel Europa”, zegt Ernesto Domínguez.  

 

De benoeming van Ernesto Domínguez volgt op het besluit van Matthias Fischer om Toyota Material Handling Europe te verlaten. In de acht jaar dat Matthias President en CEO was, is de omzet van Toyota met 53% gestegen. Matthias Fischer treedt officieel op 31 maart 2020 af, maar in de praktijk heeft hij zijn functie al neergelegd. Terry Unnai, Voorzitter van Toyota Material Handling Europe, wordt vanaf 4 februari 2020 interim-President en -CEO, waarbij hij alleen administratieve taken op zich neemt.

 

Neem voor meer informatie contact op met:
Jonas Lindell, Head of Corporate Communications, Toyota Material Handling Europe
E-mail: Jonas.lindell@toyota-industries.eu
Tel.: +46 (0)70 351 24 38

Alles verwijderen