iF DESIGN AWARD voor Urban Runner en iF DESIGN AWARD Gold voor nieuwste stapelaar

iF DESIGN AWARD voor Urban Runner en iF DESIGN AWARD Gold voor nieuwste stapelaar: Li-ion succesverhaal gaat verder

In navolging van technologische ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie in de logistieke sector, wint Toyota Material Handling's nieuwste lithium-ion-truck wint de iF DESIGN AWARD Gold. de Urban Runner, een volgende generatie bestelwagen, ook de 2024 iF DESIGN AWARD ontvangt vanwege technologische vooruitgang in logistiek.

Een prijs voor kwaliteit en innovatie

De Toyota BT lithium-ion stapelaar SSI200D heeft de prestigieuze iF Design Awards 2024 gewonnen, waardoor het een toonaangevende winnaar is binnen het gerenommeerde designlabel. Met slechts 75 gouden awards toegekend uit bijna 11.000 inzendingen wereldwijd, erkende de jury van 132 internationale experts het unieke ergonomische ontwerp van deze elektrische stapelaar. Het compacte en wendbare ontwerp, gekenmerkt door doordachte details en het subtiele gebruik van gebogen vormen en kleuren, geeft een menselijke touch aan dit industriële product.

"Ten eerste is de iF GOLD Award een internationale erkenning voor onze design- en productexpertise op het gebied van bestuurdersgericht ontwerp dat internationaal steeds verder oprukt", voegt Magnus Oliviera Anderson, Hoofd Design bij Toyota Material Handling Europe, toe. "Ten tweede vertegenwoordigt het Urban Runner-concept onze toewijding om grenzen te verleggen en de toekomst van logistiek opnieuw vorm te geven."

De Urban Runner, bekroond met de iF DESIGN AWARD, belichaamt perfectie als teamspeler in de logistiek. Met zijn compacte, vereenvoudigde ontwerp en geavanceerde functies zoals on-board kunstmatige intelligentie en cloud samenwerking, biedt het een naadloze distributie-ervaring van magazijn tot eindklant. Door de integratie van cameratechnologieën, edge computing en A.I. is de bestelwagen in staat tot personen- en objectdetectie, autonome besluitvorming en real-time reacties, wat zorgt voor efficiëntie en veiligheid in diverse logistieke situaties.

Het RED design conceptbekroond 

Enkele jaren terug introduceerde Toyota haar eerste modulaire concept rond lithium-ion, de Toyota BT Levio LWI160 elektrische pallettruck, met het Radical Energy Design (RED) project. Door lithium-ion batterijoplossingen te integreren, werd het truckontwerp gerevolutioneerd, waarbij interne assemblage van modules bij Toyota Material Handling plaatsvond. Het RED-project beoogde de batterijhouder te elimineren, waardoor ruimte ontstond voor individuele energiemodules, waardoor het ontwerpteam de truck volledig kon herzien en klantvragen kon beantwoorden.

Dit was slechts het begin; de nieuwste Toyota BT Levio/Staxio S-serie trucks volgen dezelfde klantgerichte benadering. Lichtgewicht, krachtig en wendbaar, zijn ze ontworpen rond Toyota's geïntegreerde li-ion batterijen, met de chauffeur als focus. Ideaal voor krappe ruimtes, worden deze compacte machines geleverd met gestandaardiseerde energiepakketten.

Bekroonde producten met een concurrerend voordeel 

De bekroonde Toyota BT instaande stapelaar overtreft de concurrentie. Hij heeft veel functies om de veiligheid op de werkplek te helpen maximaliseren en is energiezuinig en comfortabel. Het vernieuwde bestuurderscompartiment verbetert ergonomie en productiviteit. Binnen een jaar na de lancering won het de Gold iF Design Award 2024 vanwege zijn unieke ergonomische ontwerp.

De Urban Runner, onderdeel van een A.I. TeamDelivery concept - waar logistiek en mobiliteit elkaar ontmoeten, is de nieuwste productlijn die de toekomstvisie van Toyota Material Handling weerspiegelt, op weg naar duurzamere, productievere en veiligere geautomatiseerde logistieke operaties. Deze geautomatiseerde bestelwagen, eenvoudig inzetbaar en volledig integreerbaar, brengt slimme magazijnen tot leven en garandeert thuisleveringen, waardoor het een waardevolle aanvulling is op elk logistiek portfolio.
design.
 

Meer over onze li-ion stapelaars>>

Marketing Manager

Chris Coens

Toyota Material Handling Belgium
chris.coens@be.toyota-industries.eu
Tel: +32 3 820 76 31
M: +32 476 47 11 03

Alles verwijderen