Toyota Material Handling Europe's innovation Center in Sweden

Toyota Material Handling Europe richt innovatiecentrum op in Linköping, Zweden

Toyota Material Handling Europe lanceert zijn eerste innovatiecentrum, strategisch gevestigd in het hart van Linköping, Zweden.

Zo'n 35 kilometer ten noordoosten van de vestiging in Mjölby valt Linköping op als een van de belangrijkste technologische hubs van Zweden. Een stad bekend om zijn vele innovatieve startups en scale-ups, en om Linköping University en RISE (Research Institutes of Sweden). Toyota Material Handling Europe heeft veel partners en leveranciers in en rond de stad. Een logische keuze.

Het nieuwe innovatiecentrum zal een dynamische plek zijn, waar cross-functionele teams de ruimte en middelen krijgen om zich te richten op het stimuleren van innovatie.

 
"Het primaire doel is om innovatie binnen het bedrijf te versnellen en nieuw talent aan te trekken door een aanwezigheid te vestigen nabij een rijkdom aan deskundige bronnen. We willen een actieve speler zijn op het innovatieveld van Linköping," zegt Johan Brynås, hoofd Onderzoek & Innovatie bij Toyota Material Handling Europe.  

 

Zorgvuldige keuze van locatie  

De strategische plaatsing versterkt het samenwerkingsnetwerk van Toyota Material Handling en vergroot het potentieel voor partnerschappen en versnelde groei. Gelegen in hetzelfde gebied als Linköping University en Linköping Science Park, wil het bedrijf zijn merkzichtbaarheid vergroten en toegang krijgen tot top talent in de regio.

 
"Deze strategische stap komt ten goede aan alle lagen van onderzoek en ontwikkeling waar ons bedrijf zich mee bezighoudt," erkent Johan Brynås.

Erric Heitmann, Senior Vice President R&D and Johan Brynås, Head of Research & Innovation, Toyota Material Handling Europe.    

 

Wat je kunt vinden in het innovatiecentrum

Het innovatiecentrum zal een ontmoetingsplaats zijn voor bedrijven, ondernemers en studenten, en verwelkomt niet alleen werknemers van de Research & Development afdeling van Toyota Material Handling, maar ook startups, studentwerkers, tijdelijke partners en andere belanghebbenden.  

Het centrum bestaat uit:

  • Creatieve samenwerkingsruimte
  • Evenementenruimte voor 50-60 deelnemers
  • Vergaderzalen 
  • Showroom voor de nieuwste innovaties en oplossingen van Toyota Material Handling

 

Klaar om de deuren te openen

Het innovatiecentrum wordt momenteel ingericht om te voldoen aan de diverse behoeften van de R&D-teams en projecten van Toyota Material Handling. De officiële opening staat gepland voor eind september. Naast een fysieke ontmoetingsruimte zal het innovatiecentrum dienen als een hub voor evenementen, hackathons, workshops, pitch-evenementen, wedstrijden en meer.

Director Corporate Communications

Jonas Lindell

Toyota Material Handling Europe
jonas.lindell@toyota-industries.eu
Tel: +46 (0)142 86193
M: +46 (0)703 512438

Alles verwijderen