Toyota Matrial Handling  increases production in its Swedish factory

Toyota Material Handling Europe investeert 31 miljoen euro in zijn fabriek in Zweden

Het bedrijf doet de grootste productie-investering tot nu toe om de productiecapaciteit in Mjölby, Zweden, te vergroten. Als wereldleider in de ontwikkeling en fabricage van duurzame oplossingen voor material handling, is de productielocatie in Mjölby - de grootste faciliteit in Europa - in de afgelopen tien jaar verdubbeld. In 2022 werden er maar liefst 84.000 elektrische magazijntrucks geproduceerd. Het doel van deze investering is om de productiecapaciteit te verhogen tot 120.000 elektrische magazijntrucks per jaar.

Eerste van de drie fasen in dit uitgebreide investeringsplan: nieuwe poederlakinstallatie van 7.100 vierkante meter

 

De eerste stap in het investeringsplan is de bouw van een nieuwe poederlakinstallatie met een werkoppervlakte van 7.100 vierkante meter. De bouw is intussen van start gegaan. Het nieuwe gebouw zal worden aangebouwd aan het bestaande hoofdgebouw. 

"Als marktleider in Europa investeren we om deze positie te behouden. We bevinden ons in een sterke industrie met goede toekomstperspectieven, waarbij de ontwikkeling van technologie uitermate spannend is," zegt Kristian Björkman, Senior Vice President Supply Operations bij Toyota Material Handling Europe en Managing Director bij Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB.

Voor de werkzaamheden richtte het projectmanagement zich sterk op het verbeteren van de energie-efficiëntie en de effecten op het milieu: 

  • De verwarming van de lakruimte wordt aangedreven door biogas 
  • Warmte uit de lakruimte wordt teruggewonnen via een ventilatie-unit 
  • Afvoervrije basisbehandeling 
  • Koelzones op basis van automatisch gestuurde regeling - enkel het aantal benodigde ventilatoren voor het koelen van de producten in het daarvoor bestemde gebied zal draaien 
  • Lakboxen op basis van vraag 
  • Twee onafhankelijke productiestromen in de lakinstallatie, wat betekent dat je een productiestroom kunt uitschakelen in geval van, bijvoorbeeld, overwerk

 

Meer banen en betere ontwikkelingsmogelijkheden

De uitbreiding van de capaciteit en investringen in technologische ontwikkelingen creëren nieuwe tewerkstellingsmogelijkheden. Dit biedt ook ontwikkelingskansen voor zowel nieuwe als huidige medewerkers. Toyota Material Handling Europe voert ook uitgebreide renovaties uit om een moderne, toekomstgerichte werkplek te creëren in Mjölby. 

"Om succesvol te zijn, moeten we ervoor zorgen dat we het juiste personeel en de juiste vaardigheden aan boord hebben. Dit kan zowel door de ontwikkeling van huidig personeel als door de aanwerving van nieuwe medewerkers. Dit resulteert in een betere werkomgeving, zowel op kantoor als in de productiezone. Ons doel is om een werkschema zonder nachtshiften te creëren," zegt Margaretha Langueville, HR-directeur van Toyota Material Handling Manufacturing Sweden.

Press contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Chris Coens, Marketing Manager, Toyota Material Handling Belgium
Email: chris.coens@be.toyota-industries.eu
Mobiel: +32 3 820 76 31

 

Alles verwijderen