Nieuwe Toyota Tonero overtreft Stage V-norm

De contragewichttrucks met verbrandingsmotor van Toyota Material Handling Europe, die ontworpen zijn met het oog op productiviteit, efficiëntie en het milieu, zijn verder verbeterd. In de Tonero Stage V heeft Toyota de zuinigste industriële motoren toegepast. Deze zelf ontworpen en geproduceerde krachtbronnen zorgen voor optimale prestaties en bestuurbaarheid. De nieuwe modellen hebben een lager brandstofverbruik en vergen minder onderhoud, maar het belangrijkste is dat ze schoner werken.

De nieuwe Toyota Tonero Stage V-serie is energiezuinig en veel schoner dan de meest recente Europese uitlaatemissienorm voorschrijft. Daarnaast bieden ze een aantal voordelen voor gebruikers van contragewichttrucks met verbrandingsmotor. De trucks zijn uitgerust met een door Toyota zelf ontworpen industriële motor die sterk, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk is, waardoor het brandstofverbruik en de onderhoudskosten worden verlaagd.

 

“In onze nieuwste contragewichttruck met verbrandingsmotor, de Tonero Stage V, hebben we Toyota’s innovaties en kwaliteit gecombineerd om de uitstoot drastisch te verminderen, met een schoner milieu en schonere lucht als gevolg”, zegt Paul Van De Sype, productmanager IC Counterbalanced Trucks van Toyota Material Handling Europe.

 

Het ontwerp van het contragewicht is voor alle modellen herzien en verbeterd. De truck is hierdoor eenvoudig toegankelijk voor onderhoud. Dit bespaart tijd en leidt tot een hogere productiviteit, waardoor de totale eigendomskosten nog verder afnemen. Het uiterlijk van de modellen van 1,5 tot 3,5 ton is ook aangepast om de samenhang binnen de familie van contragewichttrucks met verbrandingsmotor te verbeteren.

 

Stage V-norm overtroffen
Stage V, de Europese emissienorm, is erop gericht om de emissies van verbrandingsmotoren te verlagen door alleen motoren met een lagere uitstoot toe te laten. Toyota Material Handling probeert zijn klanten te begeleiden in deze veranderende tijden en verbindt zich ertoe om schonere en zuinigere oplossingen te leveren die toch goed presteren. De Tonero-serie voldoet aan de specifieke bedrijfsbehoeften van klanten, terwijl de emissieniveaus, milieueffecten en totale eigendomskosten tot een minimum worden beperkt.

 

Toyota’s nieuwste contragewichtmodellen met verbrandingsmotor zijn daarom volgens de meest recente Europese emissienorm geoptimaliseerd door onder andere de zuinigste industriële diesel- en lpg-motoren toe te passen. Het meest overtuigende verkoopargument van Toyota is dat het bedrijf alle motoren zelf ontworpen heeft en produceert. Klanten kunnen de Tonero-serie voor elke toepassing gebruiken. Toyota’s aanbod van contragewichttrucks met verbrandingsmotor loopt uiteen van 1,5 tot 8 ton om klanten te ondersteunen bij lichte of juist zware werkzaamheden, zowel binnen als buiten. Bij een hefvermogen tot 3,5 ton kunnen klanten kiezen tussen een Tonero met hydrodynamische of hydrostatische aandrijving.

 

Zuinige industriële motoren van Toyota
Het efficiënte vermogen van de Tonero is te danken aan de beschikbare motoren: Toyota heeft het kaizenprincipe (voortdurende verbetering) toegepast om zuinige lpg- en dieselmotoren voor de trucks te ontwikkelen. De nieuwe Tonero-modellen hebben schone, veilige en betrouwbare motoren, die door Toyota zelf zijn ontworpen en ruimschoots aan de Europese Stage V-norm voldoen. Klanten kunnen kiezen uit een groot aantal modellen, of ze nu op zoek zijn naar een diesel- of lpg-motor.

 

Onze modellen met koppelomvormer (hydrodynamische aandrijving) zijn verkrijgbaar met een hefvermogen tot 8 ton in zowel diesel- als lpg-uitvoering.  De instapmodellen van 1,5 tot 1,8 ton zijn als dieseluitvoering verkrijgbaar en zijn dan uitgerust met de betrouwbare 1DZIII-motor. In de klasse van 2 tot 8 ton worden ultraschone en zeer zuinige drie- en viercilindermotoren met common-railsysteem aangeboden. Beide hebben een roetfilter om schoner te werken en leveren veel vermogen en koppel bij lage toerentallen, wat een lange levensduur en betrouwbaarheid bij alle toepassingen garandeert.

 

De modellen met hydrostatische transmissie (hydrostatische aandrijving) zijn verkrijgbaar als dieseluitvoering, in welk geval ze zijn uitgerust met de krachtige 1ZS-driecilinderdieselmotor (2,0-3,5 ton), of als lpg-uitvoering (1,5-3,5 ton). Nieuwe, door Toyota ontwikkelde software voor alle modellen en aanvullende technologieën zorgen voor een optimale bestuurbaarheid en productiviteit in combinatie met een grotere remkracht. Toyota streeft er altijd naar om producten met toegevoegde waarde te bieden en klanten te helpen door kosten te besparen. Vanuit die gedachte zijn de onderhoudsintervallen van de nieuwste Toyota-motoren aanzienlijk verbeterd, waardoor de onderhoudskosten worden verlaagd.

 

Veiligheid en comfort voor de bestuurder

Bestuurders profiteren van een nieuw ergonomisch dashboard met een nieuw display, dat eenvoudig en intuïtief werkt doordat de bedieningselementen zich nu allemaal op één plek bevinden. De indicatoren voor hydrauliekolie, wielstand, mastneiging, roetfilter, rijrichting, tijd en brandstofverbruik zijn onderdeel van de nieuwe functies op het display en dragen allemaal bij om de productiviteit te verhogen en kosten te besparen. Een veilige werkplek is gegarandeerd dankzij de pre-operationele controle en snelheidsinstelling.

 

Toyota’s nieuwe LED-combinatieverlichting voor en achter verbetert het zicht van de bestuurder voor een nog veiligere lasthantering. De lange levensduur en energie-efficiëntie van LED-verlichting leiden tot aanzienlijke besparingen op de brandstof- en onderhoudskosten en verhogen de beschikbaarheid en productiviteit. Voor wie op zoek is naar het summum van bestuurderscomfort en rijdynamiek, is de Toyota Tonero met hydrostatische aandrijving de oplossing. De modellen vanaf 2 ton hebben een volledig zwevend bestuurderscompartiment, dat voor een optimale ergonomische werkomgeving zorgt. 

 

Press contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Chris Coens, Marketing Manager, Toyota Material Handling Belgium
Email: chris.coens@be.toyota-industries.eu
Mobiel: +32 3 820 76 31

 

Alles verwijderen