Service Skill Contest - Preselectie 2020

Vrijdag 13 december vond de derde editie van de “Service Skill Contest” plaats in onze showroom. De wedstrijd werd enkele jaren geleden internationaal opgezet voor Field Service- en Site-techniekers.

In de weken naar de halve finale toe, werd de theoretische kennis van de kandidaten getest via e-learnings. De 3 beste techniekers per categorie werden uitgenodigd om deel te nemen aan de praktische proef in Willebroek. Bij deze proeven wordt niet enkel rekening gehouden met het vinden en oplossen van een technisch probleem, maar ook met de interactie met de klant en oog voor veiligheid.

 

Al dromend van de Europese finale in Ancenis, gaven 26 kandidaten het beste van zichzelf tijdens de theoretische en praktische proeven. Uiteindelijk werden er 2 winnaars gekozen. David Vandenbussche toonde zich meester in de categorie Warehouse trucks. Pieter Soen bleek voor de tweede keer de beste in de categorie Counterbalanced trucks. “We deden beide mee om onszelf uit te dagen en onze kennis te testen. Een overwinning is de kerst op de taart!” lachen de winnaars.

“Ik vind het wel eens plezant om hieraan mee te doen! Zo kan ik mezelf ook al eens vergelijken met de collega’s, wanneer we op de baan zijn lukt dit natuurlijk niet. Het is de 2de keer dat ik meedoe. Ik heb meegedaan aan de allereerste editie maar toen was het enkel een theoretische test en was het dus makkelijker”, aldus Pieter.

 

Beide kandidaten stonden niet stil bij het feit dat ze de wedstrijd wel eens konden winnen. Met sterke tegenkandidaten die evenveel kennis van het vakgebied hadden was het niet makkelijk om een winnaar aan te duiden. “Ik deed mee om mijn kennis te testen. Een plaats in de finale was eigenlijk niet in mij opgekomen”, vertelt David ons. Ook voor Pieter was de overwinning een verrassing. “Aangezien ik al eens gewonnen had, leek het mij eerder uitzonderlijk om een tweede keer naar Ancenis te mogen”.

 

Beide techniekers mogen hun kennis opnieuw uitspelen in de Europese finale dit voorjaar in Ancenis (Frankrijk). Samen met een groot aantal internationale concurrenten, maken ze kans op een reis naar Japan! Wij wensen hen alvast veel succes bij hun deelname! ご成功を祈ります。, zoals ze in Japan zeggen.

Alles verwijderen