Toyota Industries Corporation door CDP geselecteerd voor A-lijst 2019 met betrekking tot klimaatverandering

In onderzoeken naar klimaatverandering door CDP is Toyota Industries Corporation (TICO) nu voor het tweede jaar op rij geselecteerd voor de A-lijst (de hoogste score). Toyota Material Handling Europe, de Europese tak van de interntransportdivisie, heeft activiteiten voltooid om de uitstoot van broeikasgassen en klimaatverandering tegen te gaan.

Toyota Material Handling Europe levert voortdurend een bijdrage om de CO2-doelstellingen van Toyota Industries Corporation te halen. Eén voorbeeld is het gebruik van klimaatneutraal biogas door de Toyota Material Handling-fabriek in het Zweedse Mjölby, die in 2019 geen koolstof meer uitstootte.  De fabriek, die als eerste binnen de TICO-groep dit doel heeft bereikt, is door Tekniska Verken uitgeroepen tot duurzaam bedrijf van het jaar voor de vele initiatieven waar ze aan werkt.

Toyota Material Handling Europe toont hiermee aan dat koolstofarme technologie zowel beschikbaar als betaalbaar kan zijn voor bedrijven die bereid zijn om te innoveren. Het feit dat voor het tweede jaar op rij de hoogste score wordt behaald, toont aan dat deze initiatieven worden erkend. 

“In ons duurzaamheidsverslag over 2019 meldden we dat de CO2-uitstoot van onze interne activiteiten (fabrieken en verkoopbedrijven) in Europa sinds 2012 met nul procent is gegroeid. Tegelijkertijd zijn de inkomsten in dezelfde periode met 54% gestegen en blijven we werken aan verdere reducties. Zo verplichten we ons om vanaf 2020 alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te betrekken. Dit leidt tot een verdere vermindering van onze uitstoot met 15%”, zegt Tom Schalenbourg, Sustainable Development Director van Toyota Material Handling Europe.

 

Zesde Milieuactieplan van Toyota Industries Corporation

Toyota Industries Corporation formuleerde in maart 2016 haar ‘ideale toestand in 2050’ en bundelde haar activiteiten voor de boekjaren 2017 tot en met 2021 in het ‘Zesde Milieuactieplan’, dat momenteel wordt geïmplementeerd.

Op basis van dit plan werkt het bedrijf aan de volgende initiatieven:

  1. Verlaging van de CO2-uitstoot met 10% in het boekjaar 2021 ten opzichte van het boekjaar 2006 (Toyota Industries Corporation)
  2. Verlaging van de basiseenheid voor CO2-emissie met 26% in het boekjaar 2021 ten opzichte van het boekjaar 2006 (Toyota Industries Corporation)
  3. Inzicht in en beperking van de risico’s met betrekking tot watervoorraden op elke productielocatie

In de toekomst blijft Toyota Industries Corporation maatregelen tegen klimaatverandering nemen omdat dit een groot probleem is. Via wereldwijde milieubeschermingsactiviteiten zal het bedrijf verder bijdragen aan de totstandkoming van een duurzame samenleving.

De CDP-scores zijn op 20 januari formeel bekendgemaakt tijdens de presentatie van het CDP-rapport 2019 in Japan. Meer informatie is te vinden in het persbericht van Toyota Industries Corporation.

 

Over CDP

CDP is een wereldwijde liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk die in 2000 in Groot-Brittannië werd opgericht en die bedrijven en overheden stimuleert om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en watervoorraden en bossen te beschermen. Namens 525 institutionele beleggers (totaal beheerd vermogen: USD 96 biljoen) en 125 bedrijven en organisaties (totale inkoopkosten: USD 3,6 biljoen) onderzocht en beoordeelde CDP in 2019 een aantal grote internationale bedrijven. https://www.cdp.net/en

Alles verwijderen