Toyota lanceert de nieuwe Traigo 80 elektrische heftruck voor zware toepassingen

Hannover, Duitsland, 23 april, 2018 - Op de CeMAT-beurs in Hannover presenteert Toyota Material Handling de gloednieuwe Toyota Traigo 80 heftruck van 6 tot 8 ton. Deze zware truck van 80 volt met contragewicht onderscheidt zich door zijn prestaties, hanteerbaarheid en efficiëntie. Een echte allrounder die in stilte werkt, volledig elektrisch en toch krachtig, helemaal Toyota.

 

Een sterke aanwinst voor de Traigo familie

"Wij zijn ervan overtuigd dat ons gamma zware 80-volt trucks een voltreffer zal zijn, een volwaardig alternatief voor trucks met een contragewicht en een verbrandingsmotor", verklaart Craig Walby, Director Product Management bij Toyota Material Handling Europe. "Net omdat wij voor accutechnologie, een hoge energie-efficiëntie, een zwevende cabine en beschikbaarheid van I_Site opteerden, is de Traigo 80 een sterke aanwinst voor de Traigo familie." Het nieuwe Traigo 80 gamma vervangt de huidige Traigo HT serie. Het bestaat uit modellen van 6, 7 en 8 ton waarvan het laatste nu ook verkrijgbaar is met het lastzwaartepunt op 900 mm. 

Kracht

Door zijn krachtige motoren biedt de nieuwkomer een sterk klimvermogen en hoge rijsnelheid, wat hem geschikt maakt voor veeleisende toepassingen die doorgaans het voorrecht zijn van heftrucks met verbrandingsmotor. Met zijn korte stuurhoek kan de truck waar nodig in enge ruimten manoeuvreren, bijvoorbeeld in productiezones of opslagplaatsen. Het oordeelkundig ontworpen dashboard is gericht op een intuïtieve bediening. De volledig zwevende bestuurderscabine zorgt voor een stille en trillingvrije werking. De veiligheid van de bestuurder wordt bevorderd door een uitstekend zicht rondom en Toyota SAS, het systeem van actieve stabiliteit dat ook de productiviteit verhoogt.

 

Geheel elektrisch

De nieuwe 80-volt modellen beschikken over elektrische stuurbekrachtiging voor een lager energieverbruik en laten de klant de accutechnologie kiezen die het best is afgestemd op zijn behoeften. Voor een vlotte vervanging van de accu is de truck rond een open chassis gebouwd. Hierdoor kan de accu gemakkelijk worden geplaatst en weggenomen.

 

Geheel Toyota

Voor een maximale betrouwbaarheid in natte of stoffige buitenomgevingen zijn alle componenten van deze robuuste truck volledig beschermd. Om het onderhoud te vergemakkelijken, zijn de belangrijkste onderdelen niettemin gemakkelijk bereikbaar via een luik in het contragewicht. De volledig gesloten stalen cabine biedt de bestuurder bescherming en comfort in alle weersomstandigheden. 

BT Optio orderverzameltruck

Ons productgamma

Bekijk ons volledige aanbod heftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Elektrische Toyota heftruck

Elektrische heftrucks

Onze duurzame, elektrische heftrucks zijn geschikt voor verschillende soorten toepassingen. 

Lees meer >

System of Active Stability (SAS)

Dit innovatieve systeem verhoogt de veiligheid en helpt de kosten voor bestuurders en schade te beperken.

Lees meer >

Manager looking at I_Site on iPad

I_Site vlootmanagement

I_Site verbindt uw vloot, verzamelt data en geeft u een overzicht van activiteiten en vertelt hoe u processen kunt optimaliseren.

Lees meer >

Alles verwijderen