Toyota Logistic Design Competition 2020 is van start gegaan

Editie 2020 van de Toyota Logistic Design Competition, die om de twee jaar door Toyota Material Handling Europe wordt georganiseerd, gaat nu van start. Het thema van de wedstrijd van dit jaar, ‘Baggage handling: Can you make it fly?’, is gericht op oplossingen voor de bagageafhandeling op luchthavens. Met deze editie opent de voormalige Europese wedstrijd haar deuren voor ontwerpstudenten uit alle delen van de wereld.

Op luchthavens over de hele wereld worden jaarlijks miljarden stuks bagage afgehandeld. Bagageafhandeling is daarmee een belangrijke activiteit, waar Toyota Material Handling Europe zich in toenemende mate op richt. Toyota roept alle ontwerpstudenten en pas afgestudeerden (2019) wereldwijd daarom op om een oplossing te bedenken voor het verbeteren van de logistiek rond de bagageafhandeling op luchthavens. Die oplossing mag gedeeltelijk of volledig zijn, van inchecken tot bagageafgifte, transport naar de terminal, laden in het vliegtuig en/of aankomst op de bestemming.

“Terwijl we ons twee jaar geleden op de pakketbezorging aan de eindklant richtten, draait de uitdaging dit jaar om de bagageafhandeling op luchthavens, die volgens ons aan een grote opknapbeurt toe is”, zegt Magnus Oliveira Andersson, Head of Design van Toyota Material Handling Europe. “Voeling houden met en luisteren naar jonge ontwerpers is cruciaal voor ons succes als designstudio. Verandering is de enige constante, zoals men zegt.”

Baggage handling: Can you make it fly?

De wedstrijd gaat nu van start en staat open voor alle inzendingen die Toyota’s geschiedenis en merk weerspiegelen. De einddatum is 22 oktober 2019, waarna een jury van vakmensen die bij Toyota aan design en innovatie werken (zoals Toyota Material Handling, Toyota Industries Corporation, Vanderlande en Raymond), alle volledige inzendingen beoordelen en de finalisten aanwijzen. Eind november geeft de jury feedback aan alle finalisten en krijgen ze de kans om hun voorstellen te bewerken voor de eindpresentatie aan de jury. Deskundigen en leiders uit de sector nemen de uiteindelijke beslissing en selecteren de winnaars van de wedstrijd.

 

De finalisten worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in Zweden en hun werk wordt tentoongesteld op de Hannover Messe in Duitsland. Daarnaast ontvangen ze een geldprijs en krijgen ze de kans om te solliciteren naar een betaalde stage van zes maanden bij het Design Center van Toyota Material Handling Europe. Ga voor meer informatie en deelname aan de wedstrijd naar de Toyota Logistic Design Competition-pagina.

Logiconomi

De Toyota Logistic Design Competition is onderdeel van Toyota’s Logiconomi-programma. Logiconomi is het woord dat Toyota Material Handling gebruikt om zijn manier van denken te beschrijven, die gericht is op ‘lean’ processen, het elimineren van afval, het optimaliseren van de efficiëntie en het beperken van de kosten.

Alles verwijderen