Toyota Material Handling Belgium ontvangt 2e jaar op rij prestigieuze EcoVadis Gold Level

EcoVadis, de vooraanstaande organisatie die toezicht houdt op de duurzaamheid in wereldwijde toeleveringsketens, rekent Toyota Material Handling Belgium voor het 2e jaar op rij tot de 5% beste leveranciers ter wereld met betrekking tot zijn transparantie over duurzaamheid. Goed nieuws voor ons, maar ook voor onze klanten.

De eisen die aan bedrijven worden gesteld om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren, nemen elk jaar toe. Om hun ambitieuze doelen te bereiken, moeten deze ondernemingen samenwerken met leveranciers die duurzaamheid op dezelfde manier benaderen. Daarom is het des te aangenamer dat EcoVadis gunstig over onze gerapporteerde prestaties oordeelt.

 

Kwaliteit in alles wat we doen: duurzame productie, voortdurende verbetering van transparantie (Kaizen) vormen de basis van alles wat we bij Toyota Material Handling doen. Ons streven naar duurzaamheid gaat zelfs heel wat jaren terug en vindt zijn oorsprong in het eerste milieuactieplan van ons moederbedrijf (Toyota Industries Corporation), dat in 1993 werd opgesteld. Als grootste heftruckfabrikant ter wereld heeft Toyota een grote maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid. Het feit dat EcoVadis ons zijn goedkeuring geeft, betekent dus dat we de juiste aanpak volgen.

 

“Zowel in 2022 als in 2023 behaalde Toyota Material Handling een Gouden Medaille. In de praktijk betekent dit dat Toyota Material Handling Belgium reeds 70% van de weg naar een 100% duurzame leverancier van zijn klanten heeft afgelegd. Om het ultieme doel, de Platinum Medaille, te behalen zullen alle takken van Toyota Material Handling van Japan tot België, moeten blijven inspannen en inzetten op duurzaamheid” , aldus Philip De Jongh, SHEQ Manager bij Toyota Material Handling Belgium.  

Alles verwijderen