Toyota Material Handling Belgium ontvangt prestigieuze EcoVadis Gold Level

EcoVadis, de vooraanstaande organisatie die toezicht houdt op de duurzaamheid in wereldwijde toeleveringsketens, rekent Toyota Material Handling Belgium tot de 2% beste leveranciers ter wereld in zijn marktsegment, geëvalueerd door EcoVadis in het afgelopen jaar. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten is dat goed nieuws.

De eisen die aan bedrijven worden gesteld om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren, nemen elk jaar toe. Om hun ambitieuze doelen te bereiken, moeten deze ondernemingen samenwerken met leveranciers die duurzaamheid op dezelfde manier benaderen.

Kwaliteit in alles wat we doen: duurzame productie, voortdurende verbetering en transparantie (Kaizen) vormen de basis van alles wat we bij Toyota Material Handling doen. Ons streven naar duurzaamheid gaat zelfs heel wat jaren terug en vindt zijn oorsprong in het eerste milieuactieplan van ons moederbedrijf (Toyota Industries Corporation), dat in 1993 werd opgesteld. Als grootste heftruckfabrikant ter wereld heeft Toyota een grote maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid. Het feit dat EcoVadis ons zijn goedkeuring geeft, betekent dus dat we de juiste aanpak volgen.

 

“Hoewel we zeer tevreden waren met het Silver level, was dat niet ons eindpunt. Het doel was om door te groeien naar het Gold level. Nu kunnen we met trots melden dat we met een score van 63/100, het Gold level behaald hebben”, aldus Walter Van Vlasselaer, Quality & Safety Manager bij Toyota Material Handling Belgium.

 

“Recent hebben we onze intrek genomen in onze nieuwe kantoren en werkplaats te Willebroek” vervolgt Managing Director Hugues Van Espen. “De kantoren maken gebruik van 100% hernieuwbare energie en de faciliteiten zoals sanitair maken gebruik van regenwater. Ook onze CO2 intensiteit – gemeten in kilogram CO2 die we uitstoten om één euro omzet te genereren -  is sinds 2018 gedaald met 20%, dit cijfer willen we zeker nog verbeteren. Hiermee zetten we onze ambitieuze doelstellingen alvast veel kracht bij. Ondanks het Gold level is er nog steeds ruimte om te verbeteren, wat we zeker en vast gaan doen!”

Lees hier het volledige rapport
Alles verwijderen