Toyota Material Handling Europe behoudt EcoVadis Platinum-status en behoort daarmee tot de beste 1%

Sinds 2012 wordt Toyota Material Handling Europe door EcoVadis continu beoordeeld op belangrijke thema’s, zoals milieu, arbeid en mensenrechten, duurzame inkoop en ethiek. De afgelopen jaren heeft Toyota telkens niveau Goud behaald, maar nu is het bedrijf al voor het tweede achtereenvolgende jaar onderscheiden met de Platinum-status. Dat is de hoogst mogelijke score, waarmee Toyota Material Handling tot de beste 1% van de ondernemingen in de sector ‘machines voor algemene doeleinden’ behoort.

EcoVadis biedt van meer dan 75.000 bedrijven wereldwijd een duurzaamheidsscore op basis van hun maatschappelijke, ethische en milieuprestaties. Via het online platform van EcoVadis hebben 175 multinationals via een pc toegang tot de duurzaamheidsscores van hun geselecteerde leveranciers in 155 landen.


Ecovadis biedt transparantie aan klanten

“In mijn functie stel ik alles in het werk om ervoor te zorgen dat we duurzaamheid blijven integreren in de manier waarop we ons bedrijf runnen”, zegt Ernesto Domínguez, President en CEO van Toyota Material Handling Europe.

“Het beoordelingssysteem van EcoVadis is voor ons zeer belangrijk omdat onze klanten zo eenvoudiger de juiste partners kunnen kiezen voor de toekomst. Deze audit helpt ons bij het toepassen van de Kaizen-filosofie [continue verbetering]. Ik ben er bijzonder trots op dat we als eerste bedrijf in de intralogistieke sector de Platinum-status hebben behaald. “Hiermee bieden we onze klanten zekerheid en inspireren we ook anderen om te streven naar de hoogste normen”, zegt Domínguez tot besluit.

Groepsinspanning voor meer transparantie in het hele netwerk

Alle fabrieken en lokale entiteiten van Toyota Material Handling Europe worden jaarlijks aan dit onderzoek onderworpen, dat per entiteit een individuele score oplevert. Hiermee voldoen we aan het sinds 2020 gestaag toenemend aantal verzoeken om inzage van klanten op lokaal niveau.

Meer dan 50% van de lokale entiteiten van TMHE behaalt tegenwoordig niveau Goud of Platinum, waarmee ze zich kunnen meten met de 10% van de best beoordeelde bedrijven. Tegenwoordig hebben Toyota Material Handling UK, Toyota Material Handling Italia en Toyota Material Handling Manufacturing France de Platinum-status bereikt, terwijl 11 andere lokale bedrijven niveau Goud hebben.

In 2018 ontving Toyota Material Handling Europe bovendien als eerste bedrijf ooit de Supplier Excellence Award voor ‘beste groepsbetrokkenheid’ van EcoVadis. De onderscheiding werd toegekend wegens Toyota’s inzet voor transparantie over de prestaties van alle lokale entiteiten, de Gold-status voor 30% van zijn dochterondernemingen en het feit dat Toyota tot de beste 3% in de sector behoorde.

EcoVadis platinum score 2021

EcoVadis beoordeelt vier thema's. De weging van elk thema varieert, waarbij arbeid en mensenrechten de belangrijkste zijn. Toyota Material Handling Europe heeft voor elk thema de volgende score behaald:

0
Totale score
0
Arbeid & Mensenrechten
0
Milieu
0
Ethiek
0
Duurzame Inkoop

Over Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe (TMHE) is het Europese hoofdkantoor van de Toyota Material Handling Group, die deel uitmaakt van Toyota Industries Corporation, de wereldleider op het gebied van interntransportmaterieel. TMHE levert een compleet aanbod van heftrucks met contragewicht, BT-magazijnvoertuigen en -diensten, oplossingen met toegevoegde waarde en innovaties voor zowel grote als kleine bedrijven in meer dan 30 Europese landen. Meer dan 95% van de trucks wordt vervaardigd in TMHE’s Europese fabrieken, die zich in Zweden, Frankrijk en Italië bevinden. De productie gebeurt volledig volgens de kwaliteitsnormen van het Toyota Production System (TPS). Ontdek hoe u uitzonderlijke efficiëntie in uw bedrijf kunt bereiken. www.toyota-forklifts.eu.


Over EcoVadis

EcoVadis is ’s werelds meest vertrouwde aanbieder van zakelijke duurzaamheidsscores, informatie en samenwerkingstools voor betere prestaties in wereldwijde toeleveringsketens. Met een krachtig technologieplatform en een wereldwijd team van domeinexperts levert EcoVadis gebruiksvriendelijke en bruikbare duurzaamheidsscorekaarten, die een gedetailleerd inzicht geven in de ecologische, maatschappelijke en ethische risico’s in 200 inkoopcategorieën en 160 landen. Marktleiders zoals Johnson & Johnson, Verizon, L’Oréal, Subway, Nestlé, Salesforce, Michelin en BASF behoren tot de ruim 75.000 bedrijven in het EcoVadis-netwerk, die allemaal via één methode hun duurzaamheidsprestaties beoordelen en verbeteren en die samenwerken om hun merken te beschermen, de transparantie en innovatie te bevorderen en de groei te versnellen. Meer informatie over ecovadis.com.

Alles verwijderen