Toyota Material Handling Europe bereikt EcoVadis Platinum-status en behoort daarmee tot de beste 1%

Elk jaar ondergaat Toyota Material Handling Europe een beoordeling door EcoVadis, die gericht is op de thema’s Milieu, Arbeid & Mensenrechten, Duurzame Inkoop en Ethiek. De laatste jaren werd Toyota telkens met Gold onderscheiden, maar dit jaar is de Platinum-status toegekend. Dat is de hoogst mogelijke score, waarmee Toyota Material Handling tot de beste 1% van de ondernemingen in de sector ‘machines voor algemene doeleinden’ behoort.

“EcoVadis Platinum stelt ons in staat om het vertrouwen van onze klanten, leveranciers en andere stakeholders te vergroten en stimuleert iedereen bij Toyota Material Handling Europe om duurzaamheid te blijven integreren in onze manier van werken”, zegt Tom Schalenbourg, Sustainable Development Director van Toyota Material Handling Europe.

EcoVadis biedt transparantie voor klanten

Toyota Material Handling Europe gebruikt de externe beoordelingen door EcoVadis om de transparantie voor zijn klanten te stroomlijnen en de prestaties binnen zijn netwerk te verbeteren. Als gevolg van de wereldwijde trend om de transparantie en verantwoordelijkheid in de toeleveringsketen te vergroten, nemen steeds meer bedrijven MVO-beoordelingen in hun inkoopprocessen op. EcoVadis, de toonaangevende duurzaamheidsbeoordelaar, geeft meer dan 61.000 leveranciers wereldwijd een duurzaamheidsscore op basis van hun maatschappelijke, ethische en milieuprestaties. Via zijn online platform hebben 175 multinationals toegang tot de scores van hun geselecteerde leveranciers in 155 landen.

Press contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Chris Coens, Marketing Manager, Toyota Material Handling Belgium
Email: chris.coens@be.toyota-industries.eu
Mobiel: +32 3 820 76 31

 

Teaminspanning

Alle fabrieken en lokale entiteiten van Toyota Material Handling Europe ondergaan dit jaarlijkse onderzoek, dat tot een individuele score voor elke entiteit leidt. Tot dusver hebben 16 van de 26 lokale entiteiten de EcoVadis Gold-status bereikt. De score van Toyota Material Handling Europe houdt rekening met alle Europese gegevens en omvat ook enkele prestaties van Toyota Industries Corporation (TICO).

In 2018 ontving Toyota Material Handling Europe bovendien als eerste bedrijf ooit de Supplier Excellence Award voor ‘beste groepsbetrokkenheid’ van EcoVadis. De onderscheiding werd toegekend wegens Toyota’s inzet voor transparantie over de prestaties van alle lokale entiteiten, de Gold-status voor 30% van zijn dochterondernemingen en het feit dat Toyota tot de beste 3% in de sector behoorde.

Platinum-score

EcoVadis beoordeelt vier thema’s, die elk variëren en waarvan Arbeid & Mensenrechten het zwaarst weegt. Toyota Material Handling Europe heeft voor elk thema de volgende score behaald:

  • Arbeid & Mensenrechten - 80/100
  • Milieu - 80/100
  • Ethiek - 70/100
  • Duurzame Inkoop - 70/100

Over Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe (TMHE) is het Europese hoofdkantoor van de Toyota Material Handling Group, die deel uitmaakt van Toyota Industries Corporation, de wereldleider op het gebied van interntransportmaterieel. TMHE levert een compleet aanbod van heftrucks met contragewicht, BT-magazijnvoertuigen en -diensten, oplossingen met toegevoegde waarde en innovaties voor zowel grote als kleine bedrijven in meer dan 30 Europese landen. Meer dan 95% van de trucks wordt vervaardigd in TMHE’s Europese fabrieken, die zich in Zweden, Frankrijk en Italië bevinden. De productie gebeurt volledig volgens de kwaliteitsnormen van het Toyota Production System (TPS). Ontdek hoe u uitzonderlijke efficiëntie in uw bedrijf kunt bereiken. www.toyota-forklifts.eu.

Over EcoVadis

EcoVadis is ’s werelds meest vertrouwde aanbieder van zakelijke duurzaamheidsscores, informatie en samenwerkingstools voor betere prestaties in wereldwijde toeleveringsketens. Met een krachtig technologieplatform en een wereldwijd team van domeinexperts levert EcoVadis gebruiksvriendelijke en bruikbare duurzaamheidsscorekaarten, die een gedetailleerd inzicht geven in de ecologische, maatschappelijke en ethische risico’s in 188 inkoopcategorieën en 150 landen. Toyota Material Handling Europe is een van de meer dan 45.000 bedrijven in het EcoVadis-netwerk, die allemaal via één methode hun duurzaamheidsprestaties beoordelen en verbeteren en die samenwerken om hun merken te beschermen, de transparantie en innovatie te bevorderen en de groei te versnellen. Ga voor meer informatie naar www.ecovadis.com.

Alles verwijderen