Toyota Material Handling Europe en Eneo Solutions slaan de handen ineen in een strategisch programma voor zonne-energie

Toyota Material Handling Europe en Eneo Solutions slaan de handen ineen in een strategisch programma voor zonne-energie

Omdat beide ondernemingen streven naar een koolstofvrije maatschappij, heeft Toyota Material Handling Europe zijn diepgaande kennis van elektrische heftrucks en lithium-ionbatterijen gebundeld met de expertise van Eneo Solutions op het gebied van zonnestroom. Dit partnerschap krijgt de vorm van een strategisch zonnestroomprogramma om zonnestroominstallaties toe te passen in de eigen vestigingen van Toyota Material Handling en om zonnestroomoplossingen te ontwikkelen die in het productaanbod van Toyota geïntegreerd kunnen worden.

Als eerste stap worden zonnestroominstallaties via stroomafnameovereenkomsten op de daken van de productie- en managementvestigingen van Toyota Material Handling in vijf landen geïnstalleerd. Later dit jaar wordt met de installatie gestart en het hoofdkwartier in Mjölby is als eerste aan de beurt.

 

Naar een koolstofvrije maatschappij

De versnelde elektrificatie binnen de logistieke sector doet de vraag naar hernieuwbare energie stijgen. Elektrische heftrucks met lithium-ionbatterijen, aangedreven door zonnestroom die op het eigen dak van een bedrijf is opgewekt, kunnen zowel ecologische als financiële voordelen opleveren. Dit programma heeft daarom ook als visie om zonnestroomoplossingen te ontwikkelen waarmee de partners en klanten van Toyota Material Handling een koolstofvrije maatschappij kunnen realiseren. De oplossingen variëren van zonnestroominstallaties op daken tot lithium-ionbatterijen als stationaire opslag voor zonne-energie.

 

“We willen dat ons zonnestroomprogramma overal doorwerkt, van onze productievestigingen tot onze leveranciers en klanten die onze producten gebruiken. Door meer hernieuwbare energie aan het net toe te voegen, helpen we om fossiele brandstof overbodig te maken in Europa. Dat is een reële bijdrage aan onze toekomst en we streven ernaar om onze partners en klanten te laten deelnemen aan deze reis naar een koolstofvrije maatschappij”, zegt Matthias Fischer, President en CEO van Toyota Material Handling Europe.Het programma is een belangrijke stap voor Toyota om zijn energiedoelstellingen te realiseren: 100% hernieuwbare elektriciteit in 2020 en alleen nog maar producten en oplossingen zonder koolstofemissies tussen nu en 2050.

Stationaire opslag voor zonne-energie

In het kader van dit programma krijgen de modulaire lithium-ionbatterijen een derde leven als kostenefficiënte, stationaire opslag voor zonne-energie. Zo kunnen elektrische trucks zelfs met zonne-energie worden opgeladen wanneer de zon niet schijnt. “De samenwerking met Eneo voelt aan als een perfecte match. Hun expertise van wereldklasse staat borg voor doeltreffende en duurzame oplossingen. Het is boeiend om te zien wat we samen kunnen verwezenlijken om het milieueffect van onze producten te verkleinen”, besluit Matthias Fischer.

 

“Dit partnerschap is uniek. Toyota is vastbesloten om zijn producten koolstofemissievrij te maken en zonnestroom- en batterijoplossingen zijn een stap op weg naar dit doel. Eneo is er trots op om deel te nemen aan deze reis”, zegt Harald Överholm, CEO van Eneo Solutions.

Alles verwijderen