Toyota Material Handling Europe maakt Operator Assist System SEnS+ beschikbaar voor zijn heftrucks

SEnS+, de slimme omgevingssensor die door Toyota ontworpen en gebouwd is, kan voetgangers en objecten achter de heftruck detecteren met behulp van een stereoscopische cameramodule. Het unieke dynamische detectiebereik op basis van truckinstellingen draagt bij aan een veilig intern transport en beschermt operators tijdens het achteruitrijden.

Operator Assist System 

SEnS+ is een systeem dat operators helpt om de kans op botsingen te vermijden via meldingen en truckbesturing, zodat de veiligheid van de werkzaamheden wordt geoptimaliseerd met behoud van een hoog productiviteitsniveau en verlaging van de schadekosten. 

 

Hoe het werkt

Het hulpsysteem, dat eigen algoritmes gebruikt om voetgangers van obstakels te onderscheiden in het detectiegebied, herkent en verkleint de kans op botsingen tijdens het achteruitrijden. Het helpt operators om passende actie te ondernemen als zich risico’s voordoen. De stereoscopische cameramodule, die exclusief voor heftrucks is ontworpen, detecteert obstakels binnen het detectiegebied eerst als voorwerpen. Vervolgens worden voetgangers van voorwerpen onderscheiden op basis van hun kenmerken tijdens het staan en hun silhouet tijdens het lopen.  

 

Het detectiegebied bestaat uit drie zones met verschillende waarschuwingen en snelheidsregelingen naar gelang de zone en het soort voorwerp.  SEnS+ geeft hoorbare en zichtbare waarschuwingen die operators gemakkelijk kunnen opmerken en herkennen. De unieke detectie met dynamisch bereik houdt rekening met de rijsnelheid en stuurhoek. Dit zorgt voor een nauwkeurige detectie van obstakels en beperkt het aantal valse waarschuwingen en onnodige vertragingen, waardoor de productiviteit en efficiëntie van de werkzaamheden hoog blijven. 

 

Bij stilstand wordt de operator geïnformeerd over obstakels achter de heftruck voordat hij begint te rijden. Als de operator achteruit probeert te rijden terwijl er een obstakel in het rijpad is gedetecteerd, beperkt een preventiemechanisme de startbeweging van de truck voor een veilige werking. 

 

Ondersteuning van veilige werking met SEnS+

De veiligheid van mensen staat voorop, maar ook goederen, stellingen en andere infrastructuur worden beter beschermd door de kans op botsingen te voorkomen. Ongewenste schade en kosten aan de truck worden zo vermeden, terwijl ook de productiviteit en ergonomie van de bestuurder op een hoog niveau blijven. 

 

Het Operator Assist System van Toyota kan voor uw unieke toepassing geconfigureerd worden en is momenteel verkrijgbaar op de Toyota Traigo48 en de Toyota Tonero-modellen met koppelomvormer, maar binnenkort volgen nog meer modellen. Afhankelijk van de werkelijke specificaties, de staat van het voertuig en de omstandigheden op de werkvloer kunnen de bedrijfsprestaties variëren. Installatieverschillen kunnen van toepassing zijn.

Press contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Chris Coens, Marketing Manager, Toyota Material Handling Belgium
Email: chris.coens@be.toyota-industries.eu
Mobiel: +32 3 820 76 31

 

Alles verwijderen