Toyota Material Handling Europe mag als officiële partner van de Olympische en Paralympische Spelen 2024 in Parijs intern transportmaterieel leveren

Toyota Material Handling Europe en Toyota Motor Europe werken samen om een breed scala aan duurzame oplossingen te leveren voor de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024. Slimme elektrische vorkheftrucks zullen de logistiek en operaties ondersteunen om schonere spelen te realiseren en te streven naar minder uitstoot.

Toyota Material Handling Europe zal deel uitmaken van de Olympische en Paralympische Spelen 2024 in Parijs, zo kondigde het bedrijf aan. In het kader van Toyota's wereldwijde partnerschap met de Spelen zal Toyota Material Handling Europe interntransportmaterieel leveren met het oog op slimme en duurzame operaties in Parijs.

 

Naast het bestaande aanbod van Toyota Material Handling Europe – waaronder contragewichttrucks, elektrische pallettrucks en elektrische stapelaars met een combinatie van elektrische en brandstofceltechnologie – omvat het partnerschap ook de recent gelanceerde modellen. Het bedrijf wil bovendien compleet nieuwe, vooruitstrevende concepten voor goederenvervoer introduceren, ter ondersteuning van de missie van de Olympische Spelen om alle evenementen CO2-neutraal of CO2-negatief te maken.

 

Het moederbedrijf van Toyota Material Handling Europe, Toyota Industries Corporation, maakt deel uit van de Toyota Group. Toyota is al sinds 2015 lid van The Olympic Partner-programma (TOP) en Toyota Motor Corporation voorziet de Spelen sindsdien van mobiliteitsoplossingen en -diensten. Bij de Olympische en Paralympische Spelen 2024 in Parijs gaat dit nog een stap verder: Toyota Motor Europe en Toyota Material Handling Europe zullen allebei oplossingen leveren voor de veilige, duurzame en slimme verplaatsing van goederen en mensen in het kader van het Beyond Zero-concept.

 

"Hoewel we binnen de Toyota Group in verschillende sectoren actief zijn, was een samenwerking voor ons een logische stap om de meest complete en krachtige oplossingen naar Parijs te brengen", aldus Ernesto Domínguez, President & CEO, Toyota Material Handling Europe. "We delen de innovatieve geest, de waarden en het engagement van onze oprichter om positieve vervoerservaringen te creëren. En we beschouwen het ook allebei als een grote eer en een voorrecht om ons steentje te mogen bijdragen aan dat inspirerende event in Parijs in 2024. "Tegelijkertijd werken we mee aan een van de grootste maatschappelijke uitdagingen: de realisatie van klimaatneutrale mobiliteit die in al onze behoeften voorziet, zowel voor mensen als voor goederen. Wie slim samenwerkt, kan meer bereiken dan op zijn eentje."

 

De vooruitgang naar 2024 is al begonnen

Toyota Motor Europe en Toyota Material Handling Europe hebben al meegewerkt aan het gezamenlijke event Beyond Zero City. Dit is een tentoonstelling in het National Museum of Science and Technology in Stockholm, met Toyota als hoofdsponsor.

 

Zero City toont hoe stedelijke ruimtes eruit zullen zien zonder auto's op fossiele brandstof, met duurzaam en comfortabel openbaar vervoer, en met digitalisering en elektrificatie die de mobiliteit veiliger, schoner en krachtiger maken. De tentoonstelling laat niet enkel de stedelijke transformatie zien, maar verkent ook Toyota's transformatie van autofabrikant naar modern mobiliteitsbedrijf. Diverse Toyota-technologieën worden er tentoongesteld, waaronder autonome elektrische voertuigen, AI-ondersteunde palletdrones en zorgrobots.

 

Tom Schalenbourg, Director Sustainable Development van Toyota Material Handling Europe, lichtte verder toe: "In 2021 hebben we ons aangesloten bij de Race To Zero van de VN. De bedoeling? Onze emissies in lijn brengen met de beoogde 1,5°C zoals vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs. Tegen 2031 willen we al onze gebouwen en wagenparken overschakelen op 100% hernieuwbare energie, alsook de uitstoot in onze hele waardeketen met 55% verminderen conform het Fit for 55-pakket van de EU."

 

"Parijs 2024 heeft zich ook aangesloten bij de Race to Zero van de VN, en streeft naar een vermindering van de uitstoot met 50% ten opzichte van de vorige Spelen. Als wij hen hierbij kunnen helpen, dan komt dat ons allemaal ten goede."

Press contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Chris Coens, Marketing Manager, Toyota Material Handling Belgium
Email: chris.coens@be.toyota-industries.eu
Mobiel: +32 3 820 76 31

 

Alles verwijderen