Toyota Material Handling Europe publiceert vandaag vierde duurzaamheidsverslag

Toyota Material Handling Europe, dat deel uitmaakt van Toyota Industries Europe, een volle dochteronderneming van Toyota Industries Corporation, heeft vandaag zijn vierde duurzaamheidsverslag gepubliceerd.

Het verslag geeft een transparant en gedetailleerd overzicht van de duurzaamheidsbeloften van het bedrijf om de kwaliteit en klantveiligheid te maximaliseren, mensen optimale ontplooiingskansen te bieden en het milieu zo min mogelijk te belasten.

“Zero Muda is onze visie, omdat kwaliteit essentieel is om het bedrijf in beweging te houden. Deze visie is van toepassing op hoe we omgaan met onze bedrijfspartners, onze mensen en het milieu. Laten we daarom samen streven naar een storingsvrije werking zonder ongevallen en zonder uitstoot”, zegt Matthias Fischer, CEO van Toyota Material Handling Europe.

Met dit vierde duurzaamheidsverslag bevestigt Toyota Material Handling Europe zijn ambitie om voorop te lopen in de sector door samen met leveranciers, universiteiten en starters te werken aan het realiseren van hun duurzaamheiddoelen. Toyota Material Handling Europe onderschrijft de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en is sinds 2010 een partner van de EU-OSHA-campagnes voor gezondheid op het werk. Het Japanse moederbedrijf, Toyota Industries Corporation, behoort sinds 2019 tot de minder dan 40 ondernemingen ter wereld die een tweevoudige A-rating hebben van CDP, de belangrijkste ranglijst ter wereld voor bedrijfsmatige milieuprestaties.

EcoVadis, een externe transparantiebeoordelaar, heeft onlangs het EcoVadis Gold Level toegekend aan Toyota Material Handling Europe en 16 van zijn 25 lokale entiteiten. Toyota Material Handling, dat dit niveau nu als minimumnorm voor al zijn onderdelen in 2021 beschouwt, bevestigt hiermee zijn positie als duurzaamheidsleider in Europa.

Toyota Industries Corporation (TICO) is sinds 1993 een van de eerste bedrijven die zich ertoe verplicht hebben om het Protocol van Kyoto te implementeren. Door zijn systematische aanpak heeft TICO de CO2-uitstoot van zijn 4 grootste fabrieken in Europa met 2321 ton verminderd. Zo wordt jaarlijks 20% minder uitgestoten dan in 2012, terwijl de productie bijna is verdubbeld in dezelfde periode. Dit is een van de vele redenen waarom de milieubeheerpraktijken van TMHE en 10 van zijn dochterondernemingen door EcoVadis als ‘uitstekend’ of ‘vergevorderd’ zijn beoordeeld.

Duurzaamheid heftrucks

Duurzaamheid

Samen maken we het verschil voor maximale veiligheid, minimale impact op het milieu en optimale bedrijfsprocessen. 

Lees meer >

Gezonde werkplek

Samen met EU-OSHA streven we naar een gezonde en productieve werkomgeving voor alle leeftijden.

Lees meer >

Toyota Way

The Toyota Way

Onze missie is u uitzonderlijke efficiëntie te bieden bij uw activiteiten voor materiaaltransport. Daartoe maken we gebruik van een aantal waarden, die The Toyota Way worden genoemd. 

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >

Alles verwijderen