Toyota op Logistics & Distribution

Toyota Material Handling tekende present op de tweedaagse logistiekbeurs Logistics & Distribution op de Heizel in Brussel. Op een aantrekkelijke en gezellige stand stelde Toyota niet alleen zijn gamma voor, maar gunde de bezoekers eveneens een duidelijke blik op hoe het nieuwe hoofdkwartier in Willebroek er vanaf januari 2019 zal uitzien. Kortom, de ideale plaats om kennis te maken met het merk, even bij te praten met bekenden of om gewoon een nieuwe machine te kopen, zoals Hugo Van Praet van Tuincenter van Praet (links op de onderstaande foto) uit Leest deed.
logistics-and-solutions-toyota

Hugo Van Praet van het gelijknamige tuincenter uit Leest bij Mechelen was samen met zijn medewerker Gert Van Roy naar Logistics & Distribution gekomen om een elektrische pallettruck te kopen. Dat zijn keuze daarbij op de BT Levio viel, was geen toeval. “Wij werden enige tijd geleden gecontacteerd door Toyota met de vraag of wij niet geïnteresseerd waren in een testrit met demotoestel in ons tuincentrum. Aangezien Toyota toch een bekend merk is in de logistieke wereld, leek een dergelijke demoperiode ons inderdaad geen slecht idee”, vertelt Hugo Van Praet. Tuincenter Van Praet, is specialist in losse en gezakte meststoffen, bodemverbeteringsmiddelen, potgronden, zaden, graszoden, bestrijdingsmiddelen en planten en perkplanten voor de particuliere markt. Het levert aan de land- en tuinbouw. Zowel aan professionelen als particulieren. Van Praet zet daarvoor eigen vrachtwagens in, maar klanten kunnen in Leest ook zelf komen laden.

 

Spierkracht vervangen door talent van Toyota 

De proefrit met de BT Levio zou meteen de eerste kennismaking met een elektrische pallettruck worden. “Deze machine zullen we inzetten voor het binnenrijden van palletten in het tuincenter. Wij werken daarvoor momenteel nog altijd met manuele transpalletten, terwijl we in ons magazijn zelf ook nog drie vorkheftruck gebruiken. We waren echter tot vandaag nog geen klant van Toyota”, vervolgt Hugo Van Praet. Daar kwam na de demoperiode echter verandering in. “Wij raakten vooral onder de indruk van de goede wendbaarheid van de BT Levio van Toyota Material Handling. Wij hebben vooral smalle gangen in ons tuincenter, zodat een elektrische pallettruck, die op een kleine ruimte kan manoeuvreren, heel erg handig is voor ons. Bovendien vonden we het ook heel erg positief dat we ook met rechtopstaande bedieningshendel nog vlot kunnen draaien”, getuigt Gert Van Roy over de BT Levio.

Interessante beurs 

Hugo Van Praet zag in Logistics & Distribution 2018 in Paleis 7 van Brussels Expo op de Heizel de ideale gelegenheid om zijn nieuwe transpallet te kopen. “Wij zouden anders nooit een dergelijke beurs bezoeken. Het is immers toch vooral een evenement dat gericht is op specialisten uit de logistieke of transportwereld, maar omdat er nu een directe aanleiding was, ben ik met mijn medewerker Gert toch naar hier gekomen”, verduidelijkt Hugo Van Praet, die uiteraard ook eens ging  kijken op de andere standen van Paleis 7. “In het naburige Paleis, waar verpakkingsspecialisten stonden, zijn we niet geweest omdat we daar niet echt iets zouden kunnen vinden wat voor ons interessant zou kunnen zijn, maar hier hebben we onze ogen goed de kost gegeven en zijn zelfs nog een stel spanriemen op het spoor gekomen, die in ons werk ook goed van pas zullen komen. Dus ja, Logistics & Distribution is voor ons een interessante beurs gebleken”, glimlacht Hugo Van Praet, net nadat hij de bestelbon voor zijn eerste elektrische pallettruck had ondertekend.

Alles verwijderen