Veilig en ergonomisch gebruik maken van uw Reflex RRE-H

Toyota Material Handling blijft voortdurend nieuwe technieken en technologieën ontwikkelen die haar machines veiliger, ergonomischer, meer rendabel, milieuvriendelijker en gebruiksvriendelijker maken. Toch blijft een juiste inzet een doorslaggevende factor. Vandaar dat Toyota u graag een aantal handige tips aanreikt die de veiligheid en ergonomie van uw machines verhogen en zelfs maximaliseren. Patrick Detaeye, Technisch & Operationeel Manager bij Training Solutions, trakteert u ook nu weer op vijf handige veiligheids- en ergonomietips over de Reflex RRE-H.

Rode noodstopknop

De Toyota machines zijn zodanig ontwikkeld dat er nog weinig mis kan lopen, maar moest dit toch eens het geval zijn, dan is er altijd de rode noodstopknop, die niet alleen nadrukkelijk aanwezig is op de Reflex RRE-H en dus ook gemakkelijk te hanteren valt, maar die ook nog eens er voor zorgt dat de machine onmiddellijk stilvalt. Zo kunnen noodsituaties in de kiem gesmoord worden voor ze lijfelijk of financieel leed veroorzaken.

 

Standaard veiligheidsgordel

De bestuurder van de Reflex RRE-H zit altijd veilig ingesnoerd achter het stuur dankzij de standaard veiligheidsgordel. Uit de machine vallen bij een onverhoeds manoeuvre wordt hierdoor onmogelijk.

 

Verstelbare vloerplaat en pedalen

De vloerplaat en de pedalen kunnen naar boven of naar beneden verschoven worden. Daardoor kunnen de pedalen als het ware op maat van de chauffeur afgesteld worden. De verstelbare vloerplaat en pedalen is tegen meerprijs verkrijgbaar, maar kan voor kleine chauffeurs wel een wereld van verschil maken.

Slimme handrem

De Reflex RRE-H beschikt over een automatische handrem, die ook als de chauffeur de handrem niet heeft ingeschakeld, toch ingeschakeld wordt zodra hij uitstapt. Wanneer de bestuurder daarna opnieuw instapt en weg wil rijden, lost de handrem automatisch zodra de gebruiker een rijrichting kiest en gas geeft. De Reflex RRE-H zet zich trouwens ook meteen in neutraal wanneer de bestuurder uitstapt.

 

Korter gaspedaal

De Toyota Reflex RRE-H heeft een korter gaspedaal dan zijn voorganger. Daardoor voelt het gaspedaal een beetje aan als een gaspedaal van een auto. Dit is veel ergonomischer omdat de bestuurder zijn voet niet meer van de grond hoeft te heffen. Sterker nog, hij kan het gaspedaal als het ware met zijn teen aansturen.

Ontdek onze veiligheidsaccessoires
Alles verwijderen