Hoe we emissiereducties tijdens Parijs 2024 zullen ondersteunen

Communicatieplan geeft inzicht in de essentiële rol van levering en verplaatsing van goederen in Europa.

Toyota Material Handling Europe is de officiële partner voor interntransportmaterieel tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs in 2024. In nauwe samenwerking met Toyota Motor Europe − en met minder dan een jaar te gaan − kan het bedrijf nu inzicht geven in hoe het zal bijdragen aan de toezegging dat Parijs 2024 50% minder CO2 zal uitstoten dan voorgaande spelen.


Een belangrijk onderdeel van het plan is het exclusieve gebruik van elektrische trucks om de CO2-uitstoot voor alle goederenbewegingen te minimaliseren. Het is een hele uitdagende taak om benodigdheden, eten en drinken te leveren aan meer dan 15.000 atleten en 15 miljoen bezoekers. De machines van Toyota worden aangedreven door de nieuwste lithium-ion batterijen van het bedrijf.

Mark Peters, Director of Marketing van het bedrijf: “Wij zien de Spelen als een perfecte gelegenheid om de geavanceerde technologieën te presenteren die nu beschikbaar zijn om goederen naadloos en moeiteloos te verplaatsen. Ik heb het dan niet alleen over de nieuwste en schoonste energieoplossingen, maar ook over het gebruik van connectiviteit om te monitoren hoe trucks tijdens de Spelen worden gebruikt. Dit levert waardevolle gebruiksgegevens op die als benchmark kunnen dienen voor toekomstige projecten. We meten en documenteren ook de exacte uitstoot van onze machines om als basis te gebruiken voor toekomstige evenementen. Onderdeel van onze kernfilosofie is dat je moet meten om te kunnen verbeteren.”

Toyota Material Handling heeft ook een communicatieprogramma aangekondigd dat in de maanden voor en tijdens de Spelen zal worden uitgevoerd. Mark Peters: “De logistieke sector speelt een cruciale rol in ieders leven. Als je alleen al kijkt naar de levering van dagelijkse benodigdheden, zoals voedsel, dranken en medicijnen voor meer dan 750 miljoen mensen in Europa, dan is de taak enorm. Daarbij komt alles wat consumenten nodig hebben, gebruiken en dragen. Dit proces gaat continu − dag en nacht − door en is in veel opzichten onzichtbaar voor de meeste mensen. Tegelijkertijd maakt onze sector enorme vorderingen door steeds efficiëntere methoden en technologieën te gebruiken, energie en mensen beter te benutten en interessante nieuwe automatiseringsoplossingen te introduceren. De komende maanden willen we onze band met de Olympische en Paralympische Spelen als een platform gebruiken om zoveel mogelijk mensen inzicht te geven in de wereld van het intern transport.” 

Toyota Material Handling Europe zal allerlei fascinerende feiten en cijfers over logistieke activiteiten delen en inzicht geven in de geavanceerde technologieën die momenteel in de sector worden toegepast. Het doel is niet alleen om consumenten gerust te stellen dat de gevolgen voor het milieu met grote stappen worden verminderd, maar ook om getalenteerde mensen aan te trekken door kansen in de sector zichtbaar te maken.

Een ander initiatief in verband met de Spelen is het Toyota-programma ‘Start Your Impossible’, dat werknemers aanmoedigt om deel te nemen aan activiteiten en uitdagingen in de maanden voorafgaand aan het evenement, waaronder lokale gemeenschapsprojecten. De best scorende deelnemers winnen kaartjes voor de Paralympics. Er zijn ook plannen om 55 vrijwilligers de Spelen te laten ondersteunen.

Het moederbedrijf van Toyota Material Handling Europe, Toyota Industries Corporation, maakt deel uit van de Toyota Group. Toyota is al sinds 2015 lid van The Olympic Partner-programma (TOP) en Toyota Motor Corporation voorziet de Spelen sindsdien van mobiliteitsoplossingen en -diensten.

Press contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Chris Coens, Marketing Manager, Toyota Material Handling Belgium
Email: chris.coens@be.toyota-industries.eu
Mobiel: +32 3 820 76 31

 

Alles verwijderen