Semi-automatische oplossing voor hogedichtheidsopslag

Toyota biedt shuttleoplossingen, waaronder shuttlestellingen:

Geautomatiseerde shuttle Toyota Radioshuttle

  • laadvermogen van maximaal 1800 kg
  • verschillende lastdragers

Shuttlestelling van Toyota

  • gangpadvrije palletstelling
  • slim ruimtegebruik

Radioshuttle in actie

Deze oplossing voor hogedichtheidsopslag in de diepte gebruikt semi-automatische shuttles voor het opslaan en ophalen van gepalletiseerde goederen uit stellingen. De shuttles worden door heftrucks in de stellingen geplaatst. De chauffeurs besparen veel tijd, omdat ze de pallets enkel naar de ingang van de stellingkanalen hoeven te brengen. Terwijl de shuttle de pallet naar zijn eindbestemming brengt, kan de heftruckchauffeur alvast de volgende pallet halen. Zo kunnen chauffeurs in kortere tijd meer pallets transporteren, waardoor de productiviteit stijgt en de bedrijfskosten dalen.

Veiligheid

Elke Radioshuttle is uitgerust met onder meer waarschuwingslampen, geluidssignalen, heldere en duidelijke displays en een veiligheidssysteem op basis van laserscanners. De machine is in overeenstemming met EN 13849-1:2008.

Connectiviteit

De Toyota Radioshuttle is voorbereid voor Industry 4.0 met wifi, RFID en WMS. De communicatie tussen de truck en de shuttle werkt via een afstandsbediening, die u de mogelijkheid biedt om met één druk op de knop een onbeperkt aantal shuttles te bedienen.

Productiviteit

Rails en ingangsgeleiders helpen de heftruckchauffeurs om de pallets snel en eenvoudig op de shuttles te plaatsen. De Radioshuttle, die met diverse lastdragers overweg kan, werkt meer dan 8 uur op standaardbatterijen en meer dan 16 uur op lithium-ion-batterijen.

Meer over onze stellingoplossingen >>

Opladen

Met het Toyota Radioshuttle-laadstation kunt u de batterijen snel en eenvoudig opladen. Elk station biedt plaats aan 2 batterijsets (4 batterijcassettes). Deze cassettes worden in laden geplaatst. Het opladen begint zodra de lade gesloten is. De laadstatus wordt weergegeven op het display.

Diepvries

De shuttles kunnen ingezet worden bij temperaturen tot -30 °C. Omdat palletlocaties in koude omgevingen duur zijn, is hogedichtheidsopslag ideaal voor diepvries.

6 tips om lean te denken in diepvries >>

 

Contact opnemen

Vragen of meer informatie over onze AGV's?

Alles verwijderen