Slimmer intern transport met efficiënte geautomatiseerde trucks van Toyota

Toyota Material Handling brengt een nieuwe en uitgebreide reeks geautomatiseerde magazijntrucks op de Europese markt. Deze geautomatiseerde trucks passen bij Toyota’s lean methode en zijn ontworpen om repetitieve palletbehandeling te automatiseren. Toyota biedt oplossingen met een stapsgewijze benadering of volledige systeemomvorming en geeft zo een nieuwe dimensie aan productiviteit. De nieuwe Autopilot-serie omvat elektrische pallettrucks (LAE250), stapelaars (SAE160), reachtrucks (RAE160-250) en stapelaars met tegengewicht (OAE120CB) voor alle gangbare toepassingen: pallettransport, blokstapelen, opslag op grote hoogte en trekken.

Automatisering optimaliseert de goederenstroom, terwijl schade, tijdverlies en kosten zo veel mogelijk worden beperkt. Werknemers komen beschikbaar om complexere taken te verrichten in plaats van repetitieve processen. Geautomatiseerde palletbehandeling vergt ook minder onderhoud en energie en draagt bij aan de productiviteit en veiligheid, waardoor de investering doorgaans binnen twee jaar wordt terugverdiend.

 

Precieze navigatie

De Autopilot-trucks van Toyota ondersteunen twee uiterst nauwkeurige en adaptieve navigatietechnologieën (natuurlijke en reflectornavigatie), die ook als een dubbel systeem gecombineerd kunnen worden. In het laatste geval kunnen de trucks zich voor het ene deel van het magazijn op reflectors richten en voor een ander deel de magazijnomgeving als herkenningspunt gebruiken.

RAE reachtruck autopilot Toyota

Veilige en nauwkeurige palletbehandeling

De Autopilots zijn geprogrammeerd om alle taken veilig te verrichten en naast handmatige bestuurders te werken. De ingebouwde veiligheidsscanners en obstakelherkenners voorkomen botsingen door te reageren wanneer obstakels het pad van de trucks kruisen. Lastsensors en zichtcamera’s zorgen verder voor een nauwkeurige en veilige lastbehandeling.

 

Intelligente communicatie

Alle Autopilot-trucks worden bediend door de Order Manager, die Toyota in eigen bedrijf heeft ontworpen. Deze software werkt zelfstandig of als een communicatielaag tussen de magazijnbeheer- en productiesystemen. Dankzij intelligente vlootcontrole en integratie met ERP/WMS houdt de Order Manager de goederenopslag, de orders, het verkeer en de doorstroming in de gaten.

Toyota AGV Staxio

Slim opladen

De Autopilots kunnen uitgerust worden met lithium-ion batterijen die tot 30% energie-efficiënter zijn en tegelijkertijd de CO2-uitstoot verminderen. Tussen twee taken in kunnen de trucks zichzelf snel automatisch opladen zonder dat personeel of oplaadruimtes noodzakelijk zijn. Het proces is dus volledig geautomatiseerd.

 

De Autopilot-serie is gebaseerd op de beproefde magazijntrucks van Toyota en wordt volledig ondersteund door het servicenetwerk van Toyota Material Handling Europe. Professionele diensten, zoals systeemondersteuning, afhandeling van wijzigingsverzoeken en preventief systeemonderhoud, zijn inbegrepen om voor een maximaal investeringsrendement te zorgen.

Een autopilot die horizontaal transporteert

Geautomatiseerde trucks

De automatisering van de processen voor materiaaltransport levert voordelen op voor veel bedrijven. 

Lees meer >

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >

BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Alles verwijderen