Toyota autopilots verbeteren de werktevredenheid bij Hargassner

Dankzij de geautomatiseerde stapelaars van Toyota kunnen de medewerkers bij Hargassner zich nu richten op taken met meer toegevoegde waarde en hebben ze flexibelere werktijden.

Feiten & cijfers 

  • Bedrijf: Hargassner
  • Locatie: Weng im Innkreis, Oostenrijk
  • Industrie: Productie
  • Toepassingen: horizontaal transport, stapelen, laden en lossen
  • Vloot: 4 geautomatiseerde stapelaars (SAE160 Autopilots) en 17 manuele trucks

 

Over Hargassner

Sinds 1984 ontwikkelt en produceert het familiebedrijf Hargassner biomassasystemen voor de hout-, houtsnippers- en pelletssector. Van kleine systemen van 4 kW tot industriële systemen van 330 kW, elk systeem is op maat gemaakt voor de klant.

Automatisering als de volgende logische stap

Automatisering heeft bij Hargassner een hoge prioriteit: hun gehele productiegebied was al sterk geautomatiseerd, dus het implementeren van AGV's (geleide geautomatiseerde voertuigen) in hun logistieke operaties was de volgende logische stap. Automatisering zorgt niet alleen voor de lange termijn veiligheid van Hargassner's fysieke locatie, maar garandeert ook voortdurende werkgelegenheid voor iedereen.

 

"We waren op zoek naar een flexibele geautomatiseerde oplossing die perfect aansloot bij ons bedrijf," zegt Florian Pommer, Operations Manager bij Hargassner. "Toyota Material Handling heeft niet alleen het beste concept ontwikkeld dat op maat is gemaakt voor onze behoeften, maar heeft zich ook tijdens de implementatie bewezen als een zeer betrouwbare partner. Op het moment dat we besloten om onze geautomatiseerde vloot uit te breiden met een extra Autopilot, die binnen een week werd geïnstalleerd."

Het werk van onze medewerkers verlichten 

Een van de belangrijkste redenen waarom Hargassner besloot te kiezen voor geautomatiseerde heftrucks was de positieve invloed die het zou hebben op hun werknemers. In plaats van heftruckchauffeurs heen en weer te laten rijden, kunnen de Autopilots van Toyota al het benodigde materiaal rechtstreeks vervoeren, wat de werktevredenheid enorm verhoogt.

 

De werknemers ervaren echt het verschil: Karl Preishuber was vroeger fulltime chauffeur, maar is nu verantwoordelijk voor het uitgaande logistieke gebied en doet meer administratief werk. "Nu kunnen we gewoon de orders aan de AGV's doorgeven, zodat zij ze kunnen uitvoeren. Dit geeft ons flexibele werktijden: chauffeurs hoeven niet om 6 uur 's ochtends te beginnen met voorbereiden of laat te eindigen, wat het leven gemakkelijker maakt." In plaats daarvan kunnen de Autopilots 's nachts de assemblagelijn bevoorraden, wat aanzienlijke tijd bespaart.

 

Hargassner is voortdurend op zoek naar nieuwe werknemers, dus het behouden van al het personeel na de implementatie van de geautomatiseerde heftrucks was een must. Alle operators blijven op de locatie werken, maar hebben nu meer taken met meer toegevoegde waarde. 

Garanderen van veiligheid

De implementatie van de Autopilots heeft het aantal ongevallen met 50% verminderd. De AGV's zijn duidelijk zichtbaar voor alle werknemers en zijn geprogrammeerd om op vaste routes te rijden, waardoor iedereen hun voorspelbare gedrag kan anticiperen.

 

Alle werknemers krijgen ook intensieve veiligheidstraining om te leren hoe de AGV's zich gedragen en hoe ze er het best op kunnen reageren. In de toekomst is Hargassner van plan te investeren in meer geautomatiseerde oplossingen van Toyota.

   

Ontdek onze geautomatiseerde trucks
Alles verwijderen