Lithium-ion batterijoplossingen

Wie een elektrische vorkheftruck zoekt, kan uit verschillende energieoplossingen kiezen. De laatste jaren zijn lithium-ion batterijen een steeds populairdere energiebron geworden. Lithium-ion batterijen leveren altijd hun maximale vermogen, ongeacht de resterende lading, terwijl bij loodzuurbatterijen samen met de lading ook de snelheid en het hefvermogen afneemt. Toyota heeft al duizenden lithium-ion batterijen vervaardigd, die onze heftrucks in heel Europa aandrijven en bedrijven een hoogwaardige en veilige manier bieden om hun interne transportmaterieel van stroom te voorzien.

Vier redenen om lithium-ion batterijen te kiezen voor uw vorkheftruck

 

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie

Hoe groter de energie-efficiëntie, hoe lager de kosten en de uitstoot. Lithium-ion batterijen bieden tal van efficiëntievoordelen, van stabiele krachtontwikkeling tot sneller laden. Een lithium-ion batterij overwegen voor uw vorkheftrucks kan u helpen om uw duurzaamheids- en commerciële doelen te realiseren. 

 

Hogere vermogensdichtheid

Een li-ion batterij gebruikt ‘lithiumzout’ als elektrolyt. In combinatie met andere chemische elementen verbetert dat de prestaties en de duurzaamheid. Het voordeel ten opzichte van andere batterijen is dat li-ion batterijen een hoge energiedichtheid kunnen opslaan in weinig ruimte. Toyota gebruikt NCA-cellen (lithium-nikkel-kobalt-aluminiumoxide). Daardoor kunnen onze lithium-ion batterijen meer energie bevatten in hetzelfde volume – de techniek wordt ook in elektrische auto’s gebruikt! 

De lithium-ion batterijen van Toyota kunnen dan ook een groot aantal laadcycli aan en hebben elektronische regelaars die de betrouwbaarheid en veiligheid garanderen. Dat betekent minder energieverlies tijdens laadcycli, een beter gebruik van de opgeslagen energie en de mogelijkheid om altijd maximaal vermogen te leveren. 

 

Verminder uw uitstoot

De cellen die wij in onze lithium-ion batterijen gebruiken, zijn afkomstig van een grote fabrikant die dezelfde milieuwaarden hanteert als Toyota. Wij zijn vastberaden al onze klanten te helpen hun activiteiten duurzamer te maken, en schatten dat overstappen op lithium-ion batterijen uw CO2-uitstoot voor alle toepassing samen kan verminderen met wel 20%.

Productiviteit

Is de productiviteit en efficiëntie van uw vorkheftrucks optimaal? We weten tot welke kosten en problemen ongeplande uitval kan leiden. Lithium-ion batterijen zijn een uitstekende keuze om die tot een minimum te beperken. Zij produceren minder warmte dan alternatieve energiebronnen en zijn beter in staat een stabiele spanning te leveren, ongeacht het laadniveau. Dit maakt een efficiëntieverbetering tot 30% mogelijk in vergelijking met traditionele loodzuurbatterijen. 

 

Wij zoeken voortdurend naar manieren om onze technologie te verbeteren en nog meer productiviteitsvoordelen te bieden. Praktijktests met onze nieuwe batterij met een capaciteit van 630 Ah hebben uitgewezen dat een Reflex met één laadbeurt langer dan een volledige dienst van acht uur kan werken – zowel heffen als rijden – zonder ook maar één keer te hoeven worden bijgeladen.

Nog meer productiviteitsvoordelen

 • Tussendoor bijladen – kan op elk moment en op elk laadniveau worden bijgeladen zonder de levensduur van de batterij te beïnvloeden. Dit maakt de laadmomenten flexibeler en zorgt ervoor dat heftrucks gebruiksklaar zijn wanneer u ze nodig hebt.
 • Snel laden – een 25V lithium-ion batterij is volledig opgeladen in slechts 80 minuten en bereikt na slechts 30 minuten laden al 50% batterijcapaciteit. Bovendien zijn de slimme laders van Toyota standaard uitgerust met Dynamic Power Limitations (DPL), een technologie die uw ‘piekvraag’ aftopt en zo uw totale energieverbruik en -kosten onder controle houdt. Dit betekent ook dat bij het opladen van meerdere heftrucks het grootste deel van de stroom wordt gestuurd naar de heftruck die er het meeste nood aan heeft.
 • Batterijen die even lang meegaan als uw heftruck – de nuttige levensduur van de lithium-ion batterij is gelijk aan die van de heftruck, zodat er geen nieuwe investeringen nodig zijn om uw materieel draaiende te houden of nieuwe batterijen te kopen.
 • Geen laadruimtes – lithium-ion laders zijn eenvoudig, veilig en ergonomisch in gebruik. Ze kunnen overal in het bedrijf worden geplaatst en vereisen geen speciale laadruimte, waardoor magazijnruimte vrijkomt die kan worden gebruikt om de doorstroming te optimaliseren en de efficiëntie van uw hele bedrijf te maximaliseren.

Veiligheid

Veiligheid en welzijn zijn cruciale onderdelen van elk succesvol gebruik van vorkheftrucks – daarom bieden wij diverse trainingen voor heftruckbestuurders en magazijnmanagers aan. Veilig werken met vorkheftrucks gaat echter veel verder dan alleen de bestuurder. Het laden van batterijen en vorkheftrucks is niet zonder risico’s, zoals te verwachten is bij elektrische apparatuur. Als bedrijf dat veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel draagt, hebben we extra inspanningen geleverd om ervoor te zorgen dat onze lithium-ion batterijen een hele reeks veiligheidsvoordelen bieden. 

 

Al onze lithium-ion batterijen gebruiken cilindervormige cellen die elkaar niet raken. Dit betekent dat een veiligheidsrisico in één cel geen directe gevolgen heeft voor de cellen ernaast. Cilindercellen zijn ook moeilijker te doorboren, wat kan gebeuren wanneer de batterij door de vorken van een heftruck wordt geraakt. Het is eenvoudigweg buitengewoon moeilijk om een cilindervormige cel te beschadigen.

Veiligheid in elk onderdeel

Een lithium-ion batterij bestaat uit verschillende cellen die in één module zijn gemonteerd. Afhankelijk van de grootte van de batterij worden verschillende modules in serie geschakeld om een batterijsysteem te vormen. Elke module is uitgerust met een veiligheidssysteem (BMS – batterijbeheersysteem). Het complete batterijsysteem heeft ook een overkoepelend BMS dat de totale activiteit van de batterij (lading / afgifte) controleert.

Aanpassingsvermogen

Waar uw bedrijf zich ook op toelegt en vorkheftrucks voor gebruikt, lithium-ion batterijen kunnen u helpen om efficiënter en productiever te werken. Ze zijn geschikt voor zowel warme als koude omgevingen en bieden een totaaloplossing voor intern transport. 

 

Modulair ontwerp = lichter en minder onderhoud

Wist u dit? Een 50Ah-batterij levert genoeg vermogen voor 70% van de toepassingen waarvoor kleine elektrische pallettrucks worden gebruikt – een volledig lithium-ion-batterijblok is dus misschien wel krachtiger en zwaarder dan nodig. Met de batterijen van Toyota hebt u dit probleem niet. Die werken volgens een modulair principe, waarbij het juiste aantal modules wordt gecombineerd om het vereiste vermogen te leveren zonder onnodige cellen en gewicht toe te voegen. Modules kunnen ook afzonderlijk worden vervangen, wat het onderhoud sneller en eenvoudiger maakt en minder voorraad vergt.

Lees meer over het Radical Energy Design van Toyota >>

Intern geassembleerde lithium-ion oplossingen van Toyota besparen energie, zijn onderhoudsvriendelijk en verbeteren de veiligheid. Het vermogensverlies van de batterij is minimaal en tussendoor bijladen is mogelijk. Bovendien hebben lithium-ion batterijen, in tegenstelling tot loodzuurbatterijen, amper prestatieverlies in koude opslagsituaties. 

 

Gekoelde omgevingen

Onze standaard Li-ion batterijen zijn geschikt voor gekoelde omgevingen en niet-intensief werk in koude opslagruimtes, als het opladen kan gebeuren bij minimaal + 5 ºC, bv.:

 • 2 uur bedrijfstijd bij -30 °C
 • 4 uur bedrijfstijd bij -10 °C

Koude opslag

Wanneer heftrucks langer dan 2 uur worden gebruikt of stilstaan bij temperaturen tot -30 ºC, raden wij verwarmde lithium-ion batterijen aan, die het mogelijk maken om in de gekoelde ruimte te laden. Hoe minder vaak de heftrucks naar buiten moeten om te laden, hoe kleiner de kans dat u met condensatieproblemen te maken krijgt. Bovendien kan het batterijvermogen met 5% tot 10% worden verminderd om altijd een optimale temperatuur voor het materieel te garanderen.

Informatie over uw batterijen met I_Site

Ons I_Site-vlootbeheersysteem heeft een functie voor batterijbeheer in het I_Site Explorer-pakket, dat u nuttige informatie geeft over uw batterijen, waarmee u de kosten- en energie-efficiëntie kunt verbeteren.

 

Lithium-ionbatterijen bieden nieuwe mogelijkheden voor flexibeler laden. In tegenstelling tot loodzuuralternatieven beïnvloedt de laadfrequentie bij lithium-ion de levensduur niet. Tussendoor bijladen wordt zelfs actief aangemoedigd om uw bedrijf draaiende te houden. Met I_Site Explorer kunt u het laadniveau van uw batterijen volgen en ervoor zorgen dat zij steeds optimaal geladen zijn. Door een heftruck te laden wanneer hij niet in gebruik is, kunt u het met minder batterijen doen en beperkt u het risico dat uw heftruck op een ongelegen moment uitvalt.

Veelgestelde vragen

Klanten vertellen over lithium-ion

 

 

“Toyota berekent de laadcycli op basis van onze behoeften; medewerkers worden opgeleid over wanneer zij moeten laden, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de bedrijfstijden van het materieel aansluit bij de werktijden.”

Ronald Ganther, hoofd Inbound, Hermes Fulfilment

Lees het volledige verhaal >>

Nuttige kennis

Hopelijk hebben we u kunnen overtuigen om voor uw nieuwe vorkheftrucks voor lithium-ion batterijen te kiezen. De voordelen spreken boekdelen! We tonen u graag een paar modellen uit ons uitgebreide elektrische aanbod die u misschien kunnen interesseren.

Compact, licht en wendbaar

 • Zeer energie-efficiënt
 • Gemakkelijk te manoeuvreren
 • Ideaal voor krappe ruimtes
 • Op basis van Li-ion

Aanbeveling:

De Toyota BT Levio LWI160 is een elektrische magazijntruck die ideaal is in krappe ruimtes zoals showrooms, winkels en supermarkten.

Snel en gemakkelijk te manoeuvreren

 • Vlot sturen
 • Ideaal voor lange transportafstanden
 • Ook verkrijgbaar in meeloopversie
 • Verkrijgbaar met Li-ion

Aanbeveling:

Ons assortiment SWE/SPE-stapelaars omvat veel verschillende modellen en functies om aan uw transportbehoeften te voldoen.

Productief en comfortabel

 • Beproefde innovatie
 • Ergonomisch bedieningscompartiment
 • Hefhoogte tot 13 m
 • Met intelligente Li-ion batterijsets

Aanbeveling:

Ons uitgebreide aanbod reachtrucks kan worden ingezet voor veel verschillende toepassingen: binnen, buiten en in krappe ruimtes.

Efficiënt voor binnen en buiten

 • Grote wendbaarheid
 • Verkrijgbaar in drie- en vierwieluitvoering
 • Armsteun met vingertopbediening
 • Verkrijgbaar met Li-ion

Aanbeveling:

De Traigo 48-modellen zijn zeer energie-efficiënt, hebben een uitstekend zicht rondom en uitstekende hef- en rijprestaties

Alles verwijderen