Toyota Logiconomi

Toyota Logiconomi: samenwerking voor de toekomst

Op 31 januari organiseerde Toyota Material Handling Europe de eerste Logiconomi Convention in het Zweedse Mjölby. Topmanagers van toonaangevende Europese bedrijven kwamen die dag bijeen om samen te werken aan de logistieke eisen van de toekomst in een snel veranderende wereld.

Logiconomi

“Wij beseffen dat we ruimdenkend en flexibel moeten zijn wanneer het gaat om de toekomstige trends in logistieke technologie. Samenwerking met klanten en gelijkgestemde leveranciers is essentieel om dit te bereiken. Voor ons is dit een doorlopend proces, dat we Logiconomi noemen”, zegt Matthias Fischer, President en CEO van Toyota Material Handling Europe. De eerste Logiconomi Convention vond op 31 januari 2018 plaats in het Zweedse Mjölby, waar het bedrijf zijn hoofdkantoor en een fabriek heeft. Vooraanstaande logistieke professionals uit zestien Europese landen, die alle takken van de industriële, groothandels- en retaildistributie vertegenwoordigden, kwamen voor dit evenement bijeen. Het viel samen met Toyota’s R&D-expositie, die normaal alleen toegankelijk is voor medewerkers en leveranciers, maar nu ook geselecteerde klanten de gelegenheid bood om een kijkje te 

Toyota Logiconomi

Samenwerking

“Samenwerking is essentieel”, vervolgt Fischer, “en we beseffen dat we zo vroeg mogelijk in het ontwikkelingsproces waardevolle input en feedback van onze klanten moeten krijgen. Dat gold al voor de Europallet, die we in de jaren veertig van de vorige eeuw samen met de nationale spoorwegmaatschappij van Zweden ontwikkelden. Een toepasselijk voorbeeld van vroege samenwerking om een einde te maken aan ruimteverspilling in treinwagons en vrachtwagens. Maar de technische revolutie van tegenwoordig verplicht ons natuurlijk om veel meer kansen en uitdagingen aan te grijpen.”

 

Toespraken

Op de conventie werden toespraken gehouden door gastsprekers, zoals de vooraanstaande futurist dr. Patrick Dixon, die de toon zette met zijn betoog over de snelheid waarmee menselijke verwachtingen veranderen. Randall van Poelvoorde gaf inzicht in de snel veranderende wereld van de robotica en artificiële intelligentie, terwijl Per Adamsson, President van Volvo Venture Capital, uitlegde hoe samenwerking en technische partnerschappen Volvo hebben geholpen om telematica voor gebruik in wegvoertuigen te ontwikkelen.

Logiconomi Toyota

Logistiek van de toekomst

De deelnemers aan het evenement kregen de kans om enkele van de nieuwste ontwikkelingen op automatiseringsgebied bij Toyota Material Handling Europe te bekijken, zoals roboticaconcepten van Toyota’s zusterbedrijf Vanderlande, toekomstige scenario’s voor intern transport op basis van artificiële intelligentie (A.I. Team Logistics genoemd) en aandacht voor energie, waaronder de nieuwste technologieën voor lithium-ionbatterijen. Gezien Toyota’s positie als marktleider, met nu ruim 50.000 slimme trucks in bedrijf en next-generation technologieën die vooraf gepland ‘flitsonderhoud’ mogelijk maken, was telematica een ander belangrijk aandachtspunt.

 Lean Logistics

Een ander uniek aspect van de conventie was de mogelijkheid om te zien hoe automatisering nu geleidelijk in Toyota’s eigen fabrieken wordt ingevoerd om de efficiëntie van het Toyota Production System verder te verbeteren. Dit vormt de basis van het Lean Logistics-programma van het bedrijf. “Wij hebben een sterke reputatie als het gaat om lean denken”, vervolgt Fischer, “en we willen onze methode voortdurend verbeteren. Daarbij richten we ons op het uitbannen van verspilling, het voorkomen van letsel en het verhogen van de productiviteit. Dit evenement heeft ons geholpen om onze ideeën te verkondigen, waardevolle feedback te krijgen en onze lean filosofie met klanten te delen.”

Innovatie en technologie voor de toekomst

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >

Onze Logiconomi aanpak

Onze Logiconomi aanpak

Een toekomstgerichte aanpak voor de ontwikkeling van efficiënte en economische logistieke processen met lean-praktijken, innovatie en samenwerking.

Lees meer >

Toyota Way

The Toyota Way

Onze missie is u uitzonderlijke efficiëntie te bieden bij uw activiteiten voor materiaaltransport. Daartoe maken we gebruik van een aantal waarden, die The Toyota Way worden genoemd. 

Lees meer >

Toyota Production System

We passen lean productie toe en werken volgens een systeem waarbij we alleen produceren wat u bestelt.

Lees meer >

Alles verwijderen