Welke voordelen hebben smart trucks voor uw bedrijf?

U kunt smart trucks koppelen aan het I_Site-vlootmanagementsysteem van Toyota, zodat u altijd toegang hebt tot de juiste informatie en de volledige controle over uw activiteiten. Indien nodig is het zelfs mogelijk om op afstand actie te ondernemen. Ontdek hoe smart trucks uw bedrijfsvoering kunnen verbeteren.

1. Hogere productiviteit

Betere benutting van de trucks

Het is niet altijd eenvoudig om al uw logistieke activiteiten helemaal in beeld te hebben – zeker niet als u meerdere vestigingen beheert. Dit kan leiden tot (tijd)verlies in meerdere opzichten, terwijl u zich daar helemaal niet van bewust bent. Wist u dat een truckvloot gemiddeld genomen zo'n 35% van de tijd wordt gebruikt? Dat betekent in potentie dat 65% verspilling kan worden geëlimineerd – of het nu gaat om tijdverlies, kosten of schade.

Met smart trucks kunt u de inzet van uw machines nauwkeurig volgen en verbeteren. Toyota’s bestaande gegevens uit I_Site, afkomstig van de smart trucks die al in bedrijf zijn, tonen aan dat veel bedrijven verspilling flink kunnen verminderen. Het zou zelfs een optie kunnen zijn dat er minder trucks nodig zijn wanneer u de gegevens zou gebruiken om de truck planning te optimaliseren.

Betere prestaties van chauffeurs

Het kan een hele klus zijn om een gedetailleerd overzicht te verkrijgen van de trainingen van uw chauffers, of u nu één heftruck of een hele vloot in uw magazijn hebt. Toch is het voor de productiviteit in uw magazijn van groot belang dat chauffeurs goed getraind zijn, regelmatig een herhalingscursus volgen en een geldig certificaat bezitten. U kunt deze gegevens gemakkelijk bijhouden in I_Site.

Slimme benchmarks

Als u meerdere vestigingen hebt, kan het moeilijk zijn om alle activiteiten bij te houden – laat staan om exacte metingen en vergelijkingen uit te voeren. Dankzij slimme benchmarks kunt u gemakkelijk de prestaties van de trucks in verschillende vestigingen beoordelen en vergelijken. Zo kunt u actie ondernemen als dat nodig is.

2. Betere veiligheid

Risico's voorkomen door middel van snelheidsregeling

U moet zich continu inzetten om een veilige werkomgeving te creëren waarin ongevallen worden voorkomen en chauffeurs niet gewond raken. Voorkom dit soort risico's in uw magazijn door in I_Site de snelheid van uw smart truck te bepalen en de kans op incidenten te verkleinen.

Schokcontroles

Mocht er toch een ongeval plaatsvinden dan kunnen niet alleen uw hef- of magazijntrucks, maar ook de stellingen in uw magazijn en de ladingen beschadigd raken. We hebben het dan nog niet eens over het letsel bij chauffeurs. Dankzij de schoksensoren op de smart trucks houdt u overzicht over de geregistreerde botsingen, inclusief het waar en wanneer en de snelheid waarmee gereden werd. Zo kunt u het probleem inzichtelijk maken en de achterliggende oorzaak van de botsing ontdekken, zodat deze in de toekomst voorkomen wordt. Bovendien is het mogelijk om in te stellen dat trucks na een indicent enkel heel langzaam kunnen rijden. Pas wanneer een bevoegde medewerker de truck heeft gereset, kan de truck weer volledig functioneren.

Pre-operationele controle en veiligheidsprocedure

I_Site maakt het ook eenvoudig om bij te houden welke medewerkers bevoegd zijn en welke chauffeurs welk soort truck mogen besturen. De toepassing kan chauffeurs vragen om een pre-operationele controle en veiligheidsprocedure uit te voeren voordat de heftruck wordt gestart.

Houd de touwtjes in handen met I_Site

Als u niet op locatie bent of meerdere vestigingen hebt, is het niet altijd eenvoudig om uw operationele activiteiten onder controle te houden of om op afstand actie te ondernemen. Dankzij de mobiele I_Site-app kunt u altijd op de hoogte blijven van wat er gebeurt en zo nodig actie ondernemen, waar u ook bent.

Lees de Albert Heijn case study

3. Betere gebruiksduur van machines en accu's

Langere gebruiksduur van machines

Het is absoluut noodzakelijk dat uw heftrucks werken als u ze nodig hebt. Bovendien moet u voorkomen dat ze snel defect raken. Gebruik I_Site voor analyses, om de operationele efficiency van uw interne transportmiddelen te verbeteren en om langer plezier te hebben van uw vloot. 

Langer plezier van uw accu's

Het is heel belangrijk dat accu’s energiezuinig zijn en niet veel onderhoud nodig hebben, maar ook dat ze de heftruck goed laten presteren. Bewaak en optimaliseer daarom het accugebruik en beleef langer plezier van uw accu's.

Wilt u meer weten over de voordelen van lithium-ion accu's?

4. Kosten verlagen

Lagere operationele kosten

De total cost of ownership is een van de belangrijkste aandachtspunten binnen een logistieke omgeving. De kosten kunnen immers gemakkelijk stijgen, vooral als u geen gedetailleerd overzicht hebt van alle activiteiten en de daarbij horende kosten in het magazijn.

Door het gebruik van de trucks bij te houden, ziet u gemakkelijk hoe uw truckvloot en processen kunnen worden geoptimaliseerd. Hierdoor zullen de operationele kosten afnemen. Door te monitoren hoe het materieel wordt gebruikt en actie te ondernemen wanneer dit nodig is, neemt bovendien de frequentie van het onderhoud af en dalen de onderhoudskosten.

Vermijd schade en verzekeringskosten

Ongevallen en kosten als gevolg van schade vormen een ander terugkerend probleem. Dankzij alle veiligheidsfuncties in I_Site kunt u deze direct tackelen en vermijden. Tegelijkertijd verlaagt u daarmee de kosten die u anders kwijt bent aan uw verzekeraar.

Bekijk meer over smart trucks

Wat u wellicht ook interesseert

Een autopilot die horizontaal transporteert

Geautomatiseerde trucks

De automatisering van de processen voor materiaaltransport levert voordelen op voor veel bedrijven. 

Lees meer >

Slimme, geconnecteerde trucks

Lees meer over geconnecteerde en slimme magazijntrucks. 

Lees meer >

BT Optio orderpickers

Ons productaanbod

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Lithium-Ion oplossingen van Toyota

Wij bieden volledig geïntegreerde oplossingen aan voor lithium-ion batterijen, die in-house worden geproduceerd volgens onze hoge TPS kwaliteitseisen. 

Lees meer >

Alles verwijderen